Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Inspiratie

Inspiratie: interieurs met een donkere muur

Inspiratie: interieurs met een donkere muur

Donkere kleuren zijn perfect voor de winter. Ze geven je interieur een warmere uitstraling en zorgen voor sfeer. Twijfel je nog over het schilderen van je muren? Ik verzamelde een aantal foto's van interieurs met een donkere muur en geef een paar tips!

Balans

Veel mensen zijn bang dat hun interieur veel te donker wordt met donkere muren. Dit zal niet gebeuren als je een goede balans aanbrengt tussen lichte en donkere kleuren. Die balans breng je aan door te kiezen voor lichte meubels of een lichte vloer. Ga bijvoorbeeld voor een lichte bank en een licht vloerkleed. Door de combinatie van lichte meubels en een donkere muur zorg je ook meteen voor diepte in je interieur.

donkere muurBron: Bijkimenmilainhuis via HomeDeco Binnenkijken

donkere muurBron: Thehomestoriesnl via HomeDeco Binnenkijken

Daglicht

Voordat je de kwast en verf erbij pakt, is het goed om eerst te kijken naar de hoeveelheid daglicht in huis. Als je veel daglicht hebt, is de kans kleiner dat een donkere kleur somber zal ogen. Bij weinig daglicht moet je wat voorzichtiger zijn. Ook is het goed om de kleur van te voren even bij de muur te houden door middel van een kleurenstaal of door een stukje van de muur te schilderen. Zo weet je hoe donker de kleur gaat uitpakken.

donkere muurBron: Ateachershome via HomeDeco Binnenkijken

donkere muurBron: Marisenzo via HomeDeco Binnenkijken

Ondertoon

Als je weet welke muur je wilt schilderen, is het tijd om een kleur te kiezen. Als je afgaat op de laatste trends kun je het beste een vergrijsde kleur kiezen. Dit zijn kleuren waar een beetje zwart aan toegevoegd is. Deze vergrijsde kleuren stralen veel meer rust uit dan primaire kleuren en zijn perfect als je een donkere kleur zoekt.

donkere muurBron: Renate67 via HomeDeco Binnenkijken

donkere muurBron: About_interiors via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
-Shop the look: klein sfeervol appartement met donkere kleuren
-20x accessoires in de kleur van 2021: donkerblauw
-Inspiratie: interieurs met een donkere vloer

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...