Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  • Shop bij 200+ winkels en merken op één plek
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Bloggers we love

Instagrammer we love: Interior in Progress

geschreven door Mara
Instagrammer we love: Interior in Progress

Op welke plek in huis ben je het meest trots?
Het zitgedeelte van de woonkamer. Ik woon hier nu een jaar en, zoals jullie wellicht herkennen, zijn er altijd wel dingen die nog niet af of naar wens zijn. Zo moeten er nog een aantal klusjes gedaan worden (denk aan een nieuwe vensterbank, een mooie lamp boven de eettafel, misschien een andere eettafel, een muurtje verven of behangen, et cetera). Maar het zitgedeelte is voor mijn gevoel wél helemaal af en naar wens!

Wat is je favoriete woonwinkel en -merk?
Ik houd echt van HK Living en Dutchbone! De etnische vibe die deze merken uitstralen spreekt mij heel erg aan en ik vind altijd wel iets leuks in hun collecties. In de categorie woonwinkels met het IKEA zijn natuurlijk, hej hej ;-) IKEA is echt geweldig en gaat nooit vervelen.

Wat vind jij onmisbaar in een interieur?
Kleur! Een kleurtje op de muur brengt zoveel warmte en sfeer in een interieur. Hoewel ik een all white interieur ook erg mooi vind, zul je dit niet snel in mijn huis terug vinden. Ik vind het veel mooier om witte muren met warme kleuren te combineren.

Welk item in huis is je het meest dierbaar?
Niet echt een item, maar de originele schuiframen aan de voorzijde van de woning zijn mij erg dierbaar. Het huis dateert 1914 en tijdens de huizenzoektocht was ik echt gevallen op de mooie hoge ramen. Er zit enkel glas in en in de bovenraampjes (die deels nog van vooroorlogs glas zijn) zitten her en dar wat barstjes. Super koud in de winter natuurlijk, maar ik vind het gewoon zonde om ze te vervangen met kunststof kozijnen. Ze horen echt bij het huis.

Iets anders dat mij erg dierbaar is, is het vintage buikkastje dat van mijn opa en oma is geweest. Het kastje past niet helemaal in mijn interieur, maar ik vind het een mooie gedachte dat ik iets van hen in mijn huis heb staan.

Wat is jouw ultieme stijltip?
Take your time! Neem de tijd om je interieur te stylen. Helemaal top natuurlijk als je in één dag je gehele inboedel bij elkaar kan shoppen in één winkel, maar ik heb gemerkt dat inrichten toch wel echt een proces is.

In het begin was mijn woonkamer nog erg leeg en dan kocht ik spullen om de ruimte een beetje op te vullen. Omdat ik dan niet helemaal verliefd was op die ene eettafel of stoel, gingen deze items vaak weer retour of verkocht ik ze weer door op Marktplaats. Gaandeweg leer ik er steeds meer op te vertrouwen dat het soms beter is je inrichting even te laten voor wat het is, in plaats van allemaal spullen te kopen uit een bepaalde onrust als je het even niet weet of niet kan vinden wat je in je hoofd hebt. Zo zie je dat je opeens weer heel nieuwe inspiratie krijgt en dat je interieur uiteindelijk heel mooi op elkaar is afgestemd.

Meer zien van Interior in Progress?

Binnenkijker: interiorinprogress
Instagram: @interiorinprogress

 
 

Met deze tips slaap jij voortaan als een roosje

geschreven door lynn_zweeris
Met deze tips slaap jij voortaan als een roosje

Slaap is een groot onderdeel van ons leven. Daarom is het belangrijk dat we alles halen uit deze kostbare uren. Veel verschillende factoren spelen hierin mee: een goed matras, ritme en een fijne slaapkamer. Ieder mens slaapt anders en wat je partner helpt om goed te slapen hoe...

meer...