Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Bloggers we love

Instagrammer we love: Marjolein Bouhuijzen

geschreven door Mara
Instagrammer we love: Marjolein Bouhuijzen

Marjolein is mede-eigenaar van MINTS Interieuradvies en stylingstudio en is daarnaast actief op haar eigen Instagrampagina. Wij stelden haar vijf vragen!

Op welke plek in huis ben je het meest trots?
Ik ben het meest trots op het geheel, hoe goed alles is samengekomen en dat we ons zo fijn en thuis voelen terwijl we hier nog geen jaar wonen.

Daarbij ook de goede basis, de functionaliteit en de indeling die klopt. De keuken is de favoriete plek, het hart van het huis en zit dan ook in het midden, aangrenzend de eettafel en speelkamer voor de kinderen. Aan de andere kant van de keuken is de woonkamer. Ik wilde een connectie houden tussen de verschillende ruimtes zonder alles af te sluiten. Door het plaatsen van een stalen raam tussen de keuken en de woonkamer is de ruimte afgesloten maar houd je wel contact met elkaar.

De kinderen voelen zich heel goed hier en hebben allebei een fijne eigen slaapkamer. Ook hadden we de mogelijkheid om van de bijkeuken een speelkamer te maken, dat is echt ideaal en zou ik iedereen aanraden! De rommel blijft grotendeels daar en ze kunnen lekker hun eigen gang gaan.

Wat is je favoriete woonwinkel en -merk?
Ik shop bijna alles online en ben groot fan van Scandinavische merken zoals HAY en MUUTO, de eenvoud, functionaliteit en (pastel)kleuren spreken mij erg aan.

Daarnaast heb ik iets met mooie verlichting en heb voornamelijk lampen van Nederlandse merken zoals Tonone, van Tjalle en Jasper en op de kinderkamers heb ik gehaakte hanglampjes van Etaussie. Ook ben ik gek op producten die met liefde en met de hand zijn gemaakt zoals bijvoorbeeld het werk van knottingonthewall(macrame wandhanger) of van Kesemy Design (porseleinen bordjes).

Ik heb voor ons nieuwe huis ook veel items gevonden op Marktplaats zoals onder andere een metalen vintage postsorteerkast en een roze vintage Revolt chair van Friso Kramer. Met deze items heb ik een hoekje van de woonkamer ingericht als werkplek voor mijn eigen interieuradvies en stylingstudio MINTS.

Wat vind jij onmisbaar in een interieur?
Begin met een goede basis zoals basisverlichting, glad gestucte muren, een goede vloer en kijk naar mogelijkheden voor maatwerkoplossingen zoals een kledinginbouwkast. Met maatwerk benut je de ruimte optimaal, het is praktisch en tegelijkertijd erg mooi! Vervolgens kun je kleuren en behang toevoegen en wanneer je dit zat bent veranderen maar die goede basis die blijft altijd!

Daarbij zijn voor mij persoonlijke items, spullen met een verhaal, onmisbaar. Mijn vriend Marco en ik hebben elkaar op Cuba ontmoet en de items van deze reis zijn mij dierbaar. Ook babyfoto’s van de kinderen en ons familieportret gemaakt door Leonie Verver is favoriet. Deze heb ik op klein formaat afgedrukt en neergezet tussen andere favoriete items in huis. Mijn zus en mede- eigenaar MINTS Suzanne (@magasin_b)en ik hebben voor de introductie van ons eigen bedrijf ook een “meet the founders” portret laten maken door Leonie om ons voor te stellen aan onze klanten.

Tenslotte het combineren van vintage items met design en persoonlijke spullen maakt het dat je je thuis voelt!

Welk item in huis is je het meest dierbaar?
Marco en ik hebben in een klein vintage winkeltje een heel oud Indiaas wandkastje in een mooie kleur groen gevonden. Toen ik deze zag wist ik nog niet waar ik deze ging ophangen in ons huis maar ik wist wel gelijk “hij moet mee” :-) Het kastje hangt nu bij de eettafel, mooi in contrast op het zwart/witte bomenbehang van Cole and Son. Ik zet hier dierbare en persoonlijke spulletjes in zoals bijvoorbeeld een gekregen tegeltje op maat van Storytiles en foto’s van ons gezin.

Ook ben ik gek op spullen die ik via Marktplaats heb gevonden en waar ik soms wel een jaar naar heb gezocht zoals bijvoorbeeld de “Uten Silo” van Vitra, een ideale wandopberger, deze heeft een mooi plekje in de keuken gekregen.

Wat is jouw ultieme stijltip?
Durf! Een voorbeeld in ons huis zijn de zwarte kozijnen. Best heel spannend! We hadden de sleutel gekregen en het huis was leeg en de kozijnen wit. Zodra ze zwart geschilderd werden, ontstond er een Industriële stoere sfeer waar ik echt gek op ben. Durf ook te combineren: vintage items met design, eigengemaakte spullen met marktplaatsvondsten. Combinaties die vaak net een beetje anders en niet letterlijk in een boekje te vinden zijn. Maak het eigen!

Lees je dit en denk je “ik wil dit ook creëren voor mijn (nieuwe) huis!” MINTS kan jou hierbij helpen! Wij creëren frisse en stoere interieurs met een Scandinavisch gevoel en een industriële touch. We zijn niet bang om verschillende stijlen te mixen en zorgen ervoor dat het totaalplaatje bij je past en jou het gevoel zal geven: “Ik ben thuis”. Als lezer van Homedeco mogen we jou een korting van 15%* aanbieden op een MINTS interieuradvies. Neem contact op voor meer informatie en de voorwaarden. (korting is geldig t/m maart 2018) www.bymints.nl

Meer zien van Marjolein?

Binnenkijker: marjoleinbouhuijzen
Instagram: @marjoleinbouhuijzen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...