Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Accessoires

Interview: Kim van DORIS for HKliving

geschreven door Marie-Louise
Interview: Kim van DORIS for HKliving

HKliving en DORIS Vintage: twee waanzinnig mooie merken, die hun creatieve hersenspinsels hebben gebundeld en een co-creatie zijn gestart waar je u tegen zegt. Voor wie nog onbekend is met DORIS Vintage: dit stunning kledingmerk wil vintage naar een breder publiek brengen, zodat iedereen op een bewuste manier mooi kan zijn. Kim Wijte is de vintage treasure hunter achter DORIS Vintage. Wij spraken haar over deze onweerstaanbare samenwerking: DORIS for HKliving.

Kim houdt zich al vijftien jaar als shopmanager van Tally-Ho dagelijks bezig met fashion en styling. Het idee voor DORIS Vintage is tijdens een kerstdiner met vrienden in 2017 ontstaan. Een vriendin vroeg haar om hulp bij het zo sustainable mogelijk maken van haar garderobe: “Kim, jij kunt dat zó goed, kun jij mij niet helpen?”. Voor Kim is vintage er namelijk met de paplepel ingegoten en is het inmiddels zo gewoon geworden. Al snel ontstond het idee om gecureerde vintage items als een collectie bij winkels aan te bieden. Kim pitchte het idee bij haar voormalige baas bij Tally Ho en hij was gelijk razend enthousiast. Al snel bezocht ze de meest toffe markten in steden als Amsterdam, Berlijn en Parijs, om inspiratie op te doen en de sfeer te proeven. En de laatste stad inspireerde haar het meest: waar Kim namelijk haar vintage items vaak uit hoopjes en keldertjes vist, wordt het in Parijs juist op een enorm luxe manier gepresenteerd.

DORIS Vitange DORIS for HKliving  Bron: ROSSI&BLAKE

We horen je denken: "een kledingmerk en een interieurmerk – hoe werkt zoiets?". Dat is een leuk verhaal, vertelt Kim. HKliving is altijd aanwezig bij Maison&Objet, een tweejaarlijks woon- en designevent in Parijs, en dit keer wilden ze eens wat anders voor hun stand met een woonkamerachtige vibe. Tijdens hun zoektocht naar een vintage (kleding)merk, stuitten ze op DORIS Vintage en dit was liefde op het eerste gezicht voor beiden. Kim leverde twee prachtige collecties aan voor het kledingrek aan HKliving voor deze beurs. Uiteraard wilde ze zelf ook even een kijkje nemen op de beurs en ze vertrok samen met vriendlief met de camper naar Parijs. De liefde tussen de twee vintage-liefhebbende merken stopte hier (gelukkig) niet; HKliving vond haar stijl zó tof, dat ze besloten een stap verder te gaan en vroegen haar een textielcollectie te ontwerpen. DORIS for HKliving was geboren!

DORIS Vitange DORIS for HKliving  Bron: ROSSI&BLAKE

Waar Kim de inspiratie vandaan haalt? "Uit mijn eigen vintage vondsten én uit Amsterdam, mijn huidige woonplaats. Alhoewel dat laatste door de lockdown lastiger werd, er zijn nu veel minder uitgesproken mensen op straat helaas.”

Roosmarijn Koster is zonder twijfel het voorbeeld voor Kim in haar vakgebied. “Zij is vlogger en zij heeft een heel bijzondere smaak. Ook zij struint veel kringlopen af en combineert bepaalde items, waarbij je eerst denkt: "nu ga je echt te ver", op zo’n manier waarna je denkt: "ja, ik snap hem!". Ze is vernieuwend, heeft een bijzonder coole smaak durft zich anders neer te zetten dan anderen. En hoewel het een beetje cheesy klinkt, inspireert Coco Chanel mij nog altijd enorm."

DORIS Vitange DORIS for HKlivingBron: ROSSI&BLAKE

Kim is niet alleen dol op fashion; ook is ze, net als wij, een onwijze interieurfanaat. Zo heeft ze voor een lange tijd in een knus dijkhuisje in Hoorn gewoond en vond ze het geweldig om deze mooi in te richten en er nieuwe dingen uit te proberen. Hoewel ze nu in Amsterdam woont en een hoop vierkante meters heeft moeten inleveren, is ze nog altijd bezig om haar huis zó in te richten, dat het als een thuis aanvoelt. Het zal geen verrassing voor je zijn, maar ook in haar interieur zijn veel gevonden schatten te vinden. Zo heeft ze een wand gemaakt van kleine houten latjes, met een bovenkant van bubbeltjes glas – geïnspireerd op de jaren ’60 kantoorstijl van de serie Mad Men. "Dit doe ik ook met DORIS Vintage. Door items van toen te stylen naar nu, is in mijn collecties altijd een mooi en vrouwelijk silhouet terug te vinden."

DORIS Vitange DORIS for HKliving  Bron: ROSSI&BLAKE

Haar favoriete interieurmerk is, wellicht ook geen verassing voor je, HKliving! Kim heeft ook een pop-up store in Amsterdam gehad, welke gevuld was met prachtige vintage parels en woonaccessoires. HKliving heeft veel meegedacht over de inrichting van de store. Daardoor kon ze haar vintage items op zo’n waanzinnig mooie manier presenteren en werd je helemaal ondergedompeld in de heerlijke sfeer van DORIS Vintage. De shiny producten van HKliving, gecombineerd met haar vintage items waren een match made in heaven.

We vroegen Kim naar haar ultieme stylingtip op zowel interieur-, als modegebied. “Op modegebied is dat zonder twijfel lippenstift! Zorg er daarnaast voor dat je, en dit geldt voor zowel je interieur als je kleding, items (aan)hebt waar jíj je lekker in voelt. Dan draag je iets met zelfvertrouwen! Ten slotte is mijn tip van de sluier om niet alles meteen nieuw te kopen, maar eens verder te kijken dan dat. Kijk bijvoorbeeld naar wat je al in huis hebt, of speur eens lekker in een kringloopwinkel!”

DORIS Vitange DORIS for HKliving  Bron: ROSSI&BLAKE

Ben je benieuwd naar Kims favoriete producten van de lijn DORIS for HKliving? “De strandparasol, zonder twijfel! De print hiervan is geïnspireerd op een jurkje die ik in Parijs heb gevonden. Hiernaast vind ik de lantaarn heel mooi. Deze is heel verfijnd en volledig handgemaakt. En dat binnenwerk; fantastisch! Ten slotte behoort het kussen met panterprint tot mijn top drie. Ik probeer het stoffige imago van vintage af te halen. Dit doe ik door de producten mooi te stomen, er een mooi kaartje aan te hangen en het op een mooi, strak rek te presenteren. Maar ik zoek ook altijd een klein goud, glamour detail om het wat luxer en edgy te maken. En dat doet dit panterprintje ook, vind ik.” Je shopt de items hieronder!

Zie ook:
- Inspiratie: vintage items in je interieur
- Deze lijn is minstens net zo leuk als de seventieslijn van HKliving
- Binnenkijken bij een hip vintage interieur

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...