Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Badkamer

Kleine badkamer? 6 tips om 'm groter te laten lijken

geschreven door Rosa
Kleine badkamer? 6 tips om 'm groter te laten lijken

Een kleine badkamer inrichten kan een lastige klus zijn. Je hebt een aantal basisbenodigdheden waar de badkamer aan moet voldoen, maar zo houd je weinig ruimte over om je spullen op te bergen. Ook kan de badkamer nóg kleiner lijken als je 'm verkeerd inricht. Daarom heb ik 6 tips samengesteld, waarmee je badkamer groter lijkt dan 'ie daadwerkelijk is.

Transparante materialen

We neigen meer naar juist niet-doorschijnende materialen in de badkamer omdat we erg gesteld zijn op onze privacy. Zo geven we de voorkeur aan een dichte muur rondom de douche of een douchedeur/douchegordijn waar we niet doorheen kunnen kijken. Maar, door deze massieve, donkere materialen lijkt de badkamer juist een stuk kleiner omdat je 'm als het ware opdeelt in hokjes. Om de badkamer toch één grote ruimte te laten lijken, kun je beter voor een glazen douchewand kiezen of een transparant douchegordijn. Als je de badkamerdeur op slot doet, heb je toch alle privacy die je nodig hebt.

kleine-badkamer-inrichten Bron: onbekend

Zwevende meubelen

Door zwevende meubelen te kiezen, creëer je optisch meer ademruimte. De badkamer lijkt hierdoor een stuk luchtiger dan wanneer alle meubels massief op de grond staan. Wil je liever geen zwevende meubelen? Kies dan meubilair op (hoge) pootjes. Dit geeft hetzelfde effect als zwevende meubelen. Ditzelfde geldt voor een bad. Hoewel een bad in een kleine badkamer misschien niet de handigste keuze is, begrijpen we het ook als je niet zonder kunt. Kies in dat geval dan voor een antiek bad op pootjes. Naast dat dit prachtig staat, geeft het een ruimtelijker gevoel dan een ingebouwd bad.

Kleurenpalet

In een kleine badkamer geldt eigenlijk maar één basisregel als het om kleur draait: less is more. Kies dus een licht en neutraal kleurenpalet. Als je losgaat met opvallende of donkere kleuren, laat je de badkamer alleen maar kleiner lijken. Het is natuurlijk wel heel gaaf om in een lichte badkamer, donkere accessoires toe te voegen. Denk aan zwarte zeeppompjes of -als je dan toch voor de glazen douchewand gaat- een glazen douchedeur met zwarte kozijnen. Om het kleurenpalet zo rustig mogelijk te houden, raden wij altijd aan om de voeg van de tegels in dezelfde kleur, of een tint lichter als de tegels te houden.

badkamer zwarte kraan
Bron: Yellow Trace

Verlichting & spiegels

Deze tip geldt voor iedere ruimte in huis die je groter wilt laten lijken. Toch is 'ie in de badkamer helemaal relevant! Je kunt nu namelijk losgaan met spiegels, een spiegel is immers onmisbaar in de badkamer. Een spiegel reflecteert het licht, hierdoor lijkt de ruimte groter. Hetzelfde geldt voor verlichting. Zorg ervoor dat de badkamer goed verlicht is om 'm groter te laten lijken. Ben je niet gezegend met een groot raam? Maak dan een lichtplan voor deze ruimte. Denk aan een goede plafondlamp die de hele ruimte kan verlichten, wandlampjes naast de spiegel zodat je jezelf goed kunt zien tijdens het opmaken en eventueel een extra plafondlamp in de douche zodat je hier ook altijd voldoende licht hebt.

Ruim op

Deze tip ligt eigenlijk heel erg voor de hand, maar toch wordt hij vaak niet goed nagestreefd. Ruim alles wat je gebruikt direct na gebruik op. Als de kledingstukken, lege shampooflessen en handdoeken overal liggen, oogt de ruimte heel benauwd! Berg al je zeepjes & stylingproducten op in een badkamermeubel, houd je handdoeken uit zicht en gooi alle gedragen kleding direct in de wasmand. Als je niet de ruimte hebt om bijvoorbeeld je voorraad zeep kwijt te kunnen in de badkamer, bewaar deze dan in je voorraadkast/la totdat je 'm kunt gebruiken. Hetzelfde geldt voor je handdoeken, heb je teveel handdoeken om netjes in je badkamer kwijt te kunnen? Bewaar er dan een aantal in je kledingkast in de slaapkamer. Door zoveel mogelijk items uit het zicht te houden, oogt de ruimte een stuk groter.

Nancy's Opvouwbare Wasmand Bamboe - Wasmand - 72L Zwart
Prijs onbekend
Char - Naturel
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend
Aquanova DALI Wasmand Large 103 l Taupe
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

Maak het niet te druk

Deze tip is heel belangrijk om de ruimte optisch groter te laten lijken. Maak het niet te druk. Hiermee wordt bedoeld dat je niet los moet gaan met accessoires als je hier simpelweg de ruimte niet voor hebt. Houd je wastafel ook zo rustig mogelijk. Zet hier alleen de spullen op die je meerdere keren per dag gebruikt. Ruim de rest op in de badkamermeubels. Kijk ook verder dan alleen de accessoires en stylingproducten. Als je een kleine tegel in de badkamer hebt die glanzend is en/of een printje heeft, komt dit heel onrustig over. Kies liever voor een grote tegel.

kleine-badkamer Bron: onbekend

Nog niet uitgeshopt? Klik hier om alle items voor de badkamer te bekijken.

Zie ook:
- 10x mooie badkamers met een zwarte douche
- 16x mooi badtextiel om van je badkamer een wellness te maken
- 5x douches met stalen wanden
- Trend: badkamermeubels van lichtgekleurd hout

 
 
Kerst

De leukste kerstdecoratie voor de Bohémien woonstijl

geschreven door Rosa
De leukste kerstdecoratie voor de Bohémien woonstijl

Met Kerstmis mogen we flink uitpakken met decoratie. Goud, glitter, het kan niet gek genoeg. Op de redactie zijn wij dol op het Bohémien interieur. De kleurtjes, de vormen... We love it! Het kleurenpalet van een Bohémien interieur bestaat voornamelijk uit aardse, rijke kleuren met metallic accent...

meer...