Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Kleine woonkamer? Zo laat je 'm groter lijken

geschreven door Julia
Kleine woonkamer? Zo laat je 'm groter lijken

Helaas zijn we niet allemaal gezegend met een grote woonkamer en kunnen we niet allemaal een enorm bankstel of grote eettafel in ons interieur kwijt. Maar dit is geen reden om te treuren, want met een aantal slimme tips kun je jouw kleine woonkamer groter laten lijken!

Neutrale tinten
Neutrale tinten zijn heel geschikt voor kleine ruimtes. Opvallende kleuren kunnen namelijk behoorlijk op je afkomen en dat is het laatste wat je wilt wanneer je weinig ruimte hebt. Natuurlijk hoef je niet per se voor wit te gaan, zoals bij het interieur hieronder, maar denk ook aan zachtgroen, grijsblauw, poederroze etc.

kleine woonkamer met neutrale tintenBron: elle interieur

Oversized item
Dit klinkt misschien tegenstrijdig, maar het toevoegen van één oversized item kan een kleine ruimte groter laten lijken. Hierbij kun je bijvoorbeeld aan een grote plant of spiegel denken. Natuurlijk is een spiegel sowieso een goede keuze, aangezien deze de ruimte groter zal laten lijken en zal zorgen voor meer licht.

kleine woonkamer spiegel en blauwe bankBron: fem-fem

Opvallende hanglamp
Oké, dit is niet iets waardoor je woonkamer groter zal lijken, maar wel een slimme truc om de focus te verleggen. Wanneer je een opvallende lamp ophangt, zal iemands blik sneller naar boven gaan en zal de aandacht minder naar de ruimte zelf gaan. Daarnaast is het aan te raden om zoveel mogelijk gebruik te maken van hang- en wandlampen, zodat je ruimte op de vloer overhoudt.

kleine woonkamer met opvallende hanglampBron: passionshake

Lage kasten
Natuurlijk heeft iedereen opbergruimte nodig, maar het is bij een kleine ruimte wel belangrijk om hier de juiste keuzes in de maken. Een grote, hoge kast is heel mooi, maar hiermee verlies je ook een hoop ruimte. Ga daarom liever voor lage kasten. Hieronder is bijvoorbeeld gekozen voor een laag dressoir met een behoorlijke lengte. De lengte ervan zorgt er ook nog eens voor dat de ruimte dieper lijkt.

kleine woonkamer met dressoirBron: thatnordicfeeling

Stukje ruimte
De meeste mensen denken dat het het beste is om alle meubels tegen de muur aan te schuiven wanneer het om een kleine ruimte gaat. Dit kun je echter beter niet doen. Laat een klein stukje ruimte tussen de muur en de meubels. Dit oogt wat luchtiger. Bij het interieur hieronder is tussen de bank en de muur ook nog een smalle stellingkast geplaatst. Dit is een leuke manier om je accessoires een plekje te kunnen geven.

kleine woonkamer met bakstenen muurBron: theinteriorfanatic

Zie ook:
-Deze 5 tips laten een kleine keuken groter lijken
-24x banken die perfect zijn voor kleine woonkamers
-Zo maak je het kleinste kamertje in huis stijlvol!

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...