Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
DIY

5 leuke DIY's om mee aan de slag te gaan

geschreven door Mara
5 leuke DIY's om mee aan de slag te gaan

Misschien hebben jullie het al gezien, maar sindskort is het boek 'Maak het Zelf' van Pascalle Bonnier & Mathijs Kok te koop bij HomeDeco! In dit boek vind je de leukste, gekste en meest originele DIY's.

Het boek bestaat uit vijf hoofdstukken: from scratch, cosmetica, upcycle, hack en repair. Bij cosmetica leer je bijvoorbeeld zelf tandpasta maken en bij upcycle wordt er onder andere uitgelegd hoe je van pallets een prachtige kast maakt. Voor ieder wat wils dus!

In dit artikel licht ik vijf DIY's uit, één van iedere categorie. Kijk mee en ga lekker mee aan de slag dit weekend!DIY - from scratch: Vlastouw tapijt
Dit gehaakte vloerkleed van vlastouw maak je zónder haaknaald. Je hebt alleen 1 grote bol vlastouw van 12 mm dik nodig en je hoeft alleen de 'basissteken' van het haken onder de knie te hebben.

Om te beginnen maak je een opzetlus en haak je twee losse. Haak vervolgens 6 vaste in de opzetlus en trek het voorzichtig aan, zodat het middelste gat kleiner wordt. Dat was ronde 1! Je vermeerdert iedere rij met 6 steken. Als je het handig vindt, kun je stukjes gekleurd touw gebruiken als markeerstofje. Plaats het in de achterste lus van de eerste steek die je gaat haken. Haak in de achterste lus 2 vaste. Nu heb je twee keer zoveel steken, namelijk 12. Tijd voor ronde 3. Haak in de achterste lus 2 vaste. Bij de volgende vaste haak je 1 vaste. Herhaal dit en werk alle steken af. Bij ronde 4 en 5 doe je dit ook, maar doe je het steeds een steek verder. Eindig vervolgens me twee halve vasten en werk de draad weg in het kleed.

Meer info & uitleg vind je in het boek (op pagina 27).


DIY - cosmetica: Lippenbalsem
Deze lipgloss is helemaal natuurlijk én hij werkt nog goed ook! Je hebt voor deze DIY een steelpan, lepel en een leeg blikje a 50 ml nodig. Ook moet je 1 eetlepel bijenwas, 2 eetlepels haverolie en 2 eetlepels cacao boter klaar hebben staan.

Smelt alle ingrediënten in een hittebestendige kom op een pan met een laagje kokend water (au bain-marie). Roer dit goed door en giet nu de vloeibare lipgloss in een blikje of doosje. Laat het even rusten zodat het geheel kan stollen. Daarna kan de deksel dicht en heb jij je potje zelfgemaakte lippenbalsem!

Meer info & uitleg vind je in het boek (op pagina 68).


DIY - upcycle: Autobandpoef
Hoe gaaf is deze poef van een autoband! Je hebt voor deze DIY een rolmaat, potlood, decoupeerzaag en een nietmachine/tacker nodig. Qua materiaal heb je een oude autoband nodig, 1 plaat underlayment, een oud kleed of deken, ca. 500 gram vulmiddel en 1 bus Plasti Dip Spray of andere spuitverf.

Plak een touwtje, zo langs de helft van diamater van de autocirkel op de houten plaat, met op het einde het potlood. Teken vervolgens een cirkel op de houten plaat. Zaag de cirkel uit en trek de uitgezaagde cirkel over op de rest van de houten plaat, zodat je een 2e cirkel kunt uitzagen. (Nu heb je een boven- en onderkant van de poef) Trek de cirkel over op het stof en houd rekening met een naadwaarde van 15 cm. Knip de cirkel uit de stof en niet het bijna volledig rondom vast op één van de houten cirkels, houd een gat open voor het vulmiddel. Vul het vervolgens met vulmiddel en niet de cirkel nu helemaal dicht. Spuit de autoband nog even in een frisse kleur en klaar ben je!

Meer info & uitleg vind je in het boek (op pagina 96).


DIY - hack: Gootsteenplopper kaarsenstandaard
Alsof het er voor gemaakt is: kaarsen passen perfect in gootsteenploppers!

Deze DIY is appeltje eitje. Het enige wat je nodig hebt is een gootsteenplopper en een kaars in standaard formaat. Haal de stok uit de plopper en plaats vervolgens de kaars in de plopper. Klaar ben je!

Meer info & uitleg vind je in het boek (op pagina 162).


DIY - repair: Patch ijsje haken
Zo zonde: een vlek of gat in je favoriete jeans. Gelukkig zijn patches helemaal hot en kun je ze gebruiken om die vlek of dat gat te verbergen. Je hebt hiervoor een haaknaald, schaar en naaimachine nodig. Ook moet je 1 bol geel haakkatoen en 1 bol roze haakkatoen in huis hebben.

Begin met het hoorntje te haken. Zet een eerste lus op en haak vervolgens twee losse. Haak nog een losse en draai je werk om. Je kunt nu aan de tweede rij beginnen: haak 1 vaste in alle vorige steken. Haak 1 losse en draai je werk weer om. Bij de 3e rij haak je 2 vaste en bij de 4e en 5e rij haak je er 1. Bij de 6e rij haak je 2 vaste in elke vorige steek en bij de 7e rij haak je 1 vaste in alle vorige steken. Vergeet niet om iedere keer daarna 1 losse te mken en je werk om te draaien. Sluit af met een 1 vaste en leg er een knoopje in. Knip de overige draden af. Tijd om het bolleje te maken! Zet een eerste lus op en haak vervolgens 3 losse. Haak nu 6 stokjes in de tweede steek vanaf de naald. Haak weer 3 losse en haak vervolgens in de 3e steek een stokje. Herhaal dit nog twee ker zodat je drie boogjes krijgt. Nu haak je alle steken van de boogjes met vaste en sluit je je werk af met een knoopje. Nu heb je een ijsje en een bolletje! Dit stik je vast op je broek.

Meer info & uitleg vind je in het boek (op pagina 202).

Nog meer DIY's zien uit dit boek? Bestel 'm hieronder voor €19,99!

 
 
Binnenkijken

Binnenkijken bij Charis

geschreven door Charlotte
Binnenkijken bij Charis

Binnenkijken in een huis met een mix van verschillende interieurstijlen. Dat is het huis van Charis en haar man Justin. Omdat haar man van industrieel & stoer houdt en Charis zelf van zachte natuurlijke tinten & boho, hebben zij deze stijlen gemixt. Ik krijg een rustig gevoel als ik kijk...

meer...