Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Verlichting

Meer licht in huis met deze 6 tips

geschreven door Laura
Meer licht in huis met deze 6 tips

Een donkere woonkamer is niet aantrekkelijk, probeer daarom altijd zoveel mogelijk licht naar binnen te laten vallen. Heb je weinig ramen en blijft het altijd maar donker in de woonkamer? Misschien heb je iets aan deze tips!

1. Ga voor een lichte vloer
Heb je een donkere houten vloer liggen? Overweeg dan eens iets nieuws. Een mooie lichte houtsoort geeft meteen een frisser interieur.

2. Gebruik metaal in je interieur
Het klinkt misschien gek, maar veel glimmende objecten weerspiegelen het licht en maken de kamer dus automatisch lichter. Goud, zilver, brons, ga ervoor.

lichte klassieke woonkamer Bron: Delightfull

3. Hang veel spiegels op
Over het weerspiegelen van licht gesproken, dat doe je natuurlijk het best met spiegels. Hang grote spiegels op, zo dicht mogelijk bij het raam. Het licht weerkaatst mooi naar binnen.

4. Ga voor een licht kleurenpalet
Als het echt heel donker is, kijk dan eens of je meubels niet te donker zijn. Heb je bijvoorbeeld een enorme zwarte bank, kijk dan eens naar een lichtere optie.

retro woonkamer Bron: Delightfull

5. Haal dikke gordijnen weg
Zware donkere gordijnen maken het donker, ook al staan ze open. Er zijn genoeg alternatieven voor het raam, zoals een mooi licht rolgordijn.

6. Zorg voor genoeg verlichting
Kijk ook waar je zelf verlichting toe kunt voegen. Als het echt donker is, is er natuurlijk niks mis met wat sfeerverlichting.

natuurlijke lichte slaapkamer Bron: Onbekend

Zie ook:
-Inspiratie: lichte slaapkamer met natuurlijke materialen
-16 lampjes & lichtjes die je interieur nog gezelliger maken
-De leukste verlichting voor een gezellige sfeer

 
 
Inspiratie

5 opberg-ideeën voor de hal

geschreven door Julia
5 opberg-ideeën voor de hal

De hal is de eerste ruimte in huis die je ziet als je binnenkomt. Zowel voor jezelf als voor visite is het fijn als deze ruimte aangenaam is. Dat hangt natuurlijk af van de inrichting, maar ook van hoe opgeruimd het oogt. Kun je nog wel wat ideeën gebruiken om de spullen in je hal op te bergen? I...

meer...