Met deze planten in de slaapkamer slaap je veel beter

geschreven door rosa

Met deze planten in de slaapkamer slaap je veel beter

Een goede nachtrust is enorm belangrijk! Helaas komen we hier niet altijd aan toe. Stress, angst of een druk bestaan zijn veelvoorkomende redenen dat je nachtrust niet altijd optimaal is. Daarom heb ik een lijstje gemaakt met kamerplanten die onmisbaar zijn in de slaapkamer.

Aloë Vera

Deze plant zorgt ervoor dat je beter slaapt doordat het een hele goede luchtzuiveraar is. De plant werkt vooral 's nachts, ideaal voor in de slaapkamer dus. Let er wel op dat deze plant in de vensterbank staat, hij is namelijk gek op direct zonlicht.

Jasmijn

Net als bij lavendel, draait het bij Jasmijn ook vooral om de geur die deze plant afgeeft. Het is een kalmerende geur die een positief effect hebben op je slaap. Doordat je erg rustig wordt van de geur, zul je minder bewegen en dus beter slapen.

Bron: Roomed

Lavendel

Deze plant staat bekend om z'n rustgevende geur. Perfect voor de slaapkamer dus! De geur van lavendel is rustgevend, stress verlagend en het verlaagd de bloeddruk. Alle ingrediënten voor een goede nachtrust.

Vrouwentongen

Vrouwentongen werken bijna hetzelfde als Aloë Vera. Deze plant zuivert vooral 's nachts de lucht. Hierdoor slaap je niet in een vochtige ruimte, maar juist in een lekker frisse!

Bron: Haarkon

Graslelie

De Graslelie wordt ook wel de spinnenplant genoemd. Deze plant is een van de 'supersterren', hij zuivert namelijk voor bijna 90% van de gevaarlijke stof formaldehyde uit de lucht.

Gardenia

De Gardenia zorgt ervoor dat je weer als een roosje slaapt èn snel in slaap valt. De Gardenia helpt tegen stress, angst en daardoor ook tegen slecht slapen.

Klimop

Ja je leest het goed, de klimop is dus niet alleen goed voor in de tuin. Je kan 'm makkelijk naar binnen halen want hij is erg goed voor je gezondheid en nachtrust. Zo helpt hij bij het bestrijden van allergieën en astma en kan het tot wel 94% van de lucht zuiveren. Dit betekent weer dat je beter slaapt, zéker als je last van je luchtwegen hebt. Bron: Good housekeeping

 

Onze favorieten:

     
Follow us:
   
BlogSociety