Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Verlichting

Met deze stappen heb jij de perfecte verlichting in huis

geschreven door Maartje
Met deze stappen heb jij de perfecte verlichting in huis

Weet jij niet zo goed wat je moet doen met verlichting in huis? Is het te donker? of juist te licht? Meteen een perfect lichtplan hebben is ook niet gemakkelijk. Vaak kom je er pas 's avonds achter dat het te licht of te donker is als je lekker op de bank zit.

verlichtingBron: stylish_wonen via HomeDeco Binnenkijken

1. Waar wil je verlichting hebben?
Als jij een huis laat bouwen of gaat verbouwen is het incalculeren van lichtpunten erg belangrijk. Je kunt van te voren nog bepalen waar jij bijvoorbeeld stopcontacten wilt hebben, maar ook als je bijvoorbeeld spotjes of wandverlichting wilt. Hier kan tijdens de bouw nog rekening mee gehouden worden en ingebouwd worden. Achteraf kan het ook, maar dit is een stuk lastiger. Teken de lichtbronnen in op je plattegrond.

2. Sfeerverlichting
Een aantal van je vaste lichtbronnen zullen al onder sfeerverlichting vallen, bepaal vervolgens waar je de overige sfeerverlichting wilt. Voor de ene klinkt dit logisch en voor de ander misschien niet. De naam zegt het eigenlijk al, maar het is allesbepalend voor de sfeer. Kijk om je heen in de ruimte welk hoekje of plekje nog wat licht kan gebruiken. Gebruik bij sfeerverlichting nooit wit licht maar altijd warm licht in een lage wattage.

verlichtingBron: arjan-57 via HomeDeco Binnenkijken

3. Functioneel licht
Als ieder hoekje en plekje in huis sfeerverlichting heeft, kun je beslissen waar je functioneel licht wilt hebben. Dit is feller licht, wat bijvoorbeeld handig is als je een boek wilt lezen. Functioneel licht gebruiken we vaak boven de tafel, naast de bank of fauteuil om te kunnen lezen en op de werkplek. Het ideale is nog als je deze lampen kunt dimmen, dan kun je het gebruiken voor sfeer- en functionele verlichting.

4. Styling
Je kunt overal dezelfde lamp neerzetten maar met lampenvoeten en -kappen kun je heel veel doen. Werk in verschillende hoogtes. Zet bijvoorbeeld een vloerlamp neer en op je dressoir een tafellamp. Ook deze kunnen weer verschillen in hoogte. Eigenlijk valt het ook gewoon onder decoreren.

verlichtingBron: ons_huisje via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Binnenkijken in een Zweeds huis met blauw, wit en hout
- 20x trendy ronde vloerkleden
- Haal de Japanse stijl in huis

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...