Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Met deze tips maak jij je veranda gezellig

geschreven door Rosa
Met deze tips maak jij je veranda gezellig

Nu het eindelijk weer zomer is, willen we zo lang mogelijk van de zonnestralen genieten. 'S avonds kan het al flink afkoelen, een ook tijdens het avondeten wil je toch liever een beetje bedekt zitten. Een veranda biedt de perfecte uitkomst. Je kunt er overdag lekker genieten van de schaduw en 's avonds houdt 'ie je warm tot in de late uurtjes. We love it!

Helaas kan het soms een beetje lastig om je veranda om te toveren in een knusse, gezellige plek. Daarom hebben wij een aantal tips samengesteld en uiteraard inspiratiefoto's opgezocht, zo wordt het een eitje om je veranda gezellig te maken.

veranda-buiten-inrichtingBron: Fragoladieci via HomeDeco Binnenkijken




 

Bekijk de grootte en het doel

Om de veranda te stylen is het ten eerste heel belangrijk om te kijken hoe groot de veranda precies is en wat het doel van je veranda wordt. Wil je er een rustplek van maken of juist een gezellige plek om lang te tafelen met vrienden en familie? Als je een kleine veranda hebt kun je een hoekbank met tafel neerzetten, een hangstoel in de hoek of een kleine loungeset. In een grote veranda kun je helemaal losgaan met meubels. Dan kun je bijvoorbeeld van de ene kant een rustplek maken door een loungeset te plaatsen, en van de andere kant een plek om met vrienden en familie te eten door een grote tafel te plaatsen met een bank en stoelen eromheen.

veranda-buiten-decoratieBron: Geerteke via HomeDeco Binnenkijken




 

Buitenkeuken of niet?

Het grootste deel van de mensen kiest voor een veranda omdat zij van buiten-zijn houden en gek zijn op koken. Een overdekte buitenkeuken is dan dé ultieme oplossing. Buitenkeukens zijn er in alle soorten en maten, je kunt 'm tegenwoordig zelfs helemaal in laten bouwen waardoor er een heus keukenblok ontstaat. De meeste buitenkeukens zijn makkelijk te onderhouden, en doordat hij overdekt is kun je hier zelfs nog in het najaar genieten.

veranda-decoratie-buitenkeukenBron: Nasje via HomeDeco Binnenkijken




 

Sfeervolle verlichting

De belangrijkste manier om sfeer of gezelligheid te creëren is door de juiste verlichting te gebruiken. Wij zijn vooral fan van een openhaard, lichtsnoeren en kaarsjes. Je kunt ook kiezen voor één grote lichtbron, bijvoorbeeld een hanglamp boven de tafel. Deze kun je aanvullen met sfeerverlichting. De wat luxere veranda's hebben tegenwoordig spots in het plafond, met een dimmer erop ben je ervan verzekerd dat je altijd de juiste sfeer weet te creëren.

verlichting veranda onderkappingBron: ons_huisje via HomeDeco Binnenkijken




 

Vergeet de vloer niet

Bij een veranda denk je al gauw dat je de vloer niet hoeft te bedekken, je bent immers buiten. Toch? Wij zijn van mening dat een veranda een stuk knusser en gezelliger wordt door een vloerkleed neer te leggen. Deze voelt in de zomer heerlijk aan als je op blote voetjes door de tuin loopt en in de winter houdt het de kou uit de grond tegen. Kies een vloerkleed die bij de rest van de styling van de veranda te past om het mooi één geheel te houden.

veranda-loungeset-inrichtingBron: Mijnhuis__enzo via HomeDeco Binnenkijken




 

Ga los met accessoires

Dit is ongetwijfeld ons favoriete onderdeel. Hier kun je helemaal losgaan met accessoires; kussentjes, kleedjes, kaarsjes, fotolijstjes en ga zo maar door. Hang mooie spiegels op aan de wanden of vul deze met een te gekke fotowand. Hang wat dunne gordijnen of doeken op om een vakantiegevoel te krijgen. Prop de banken en stoelen vol met kussens en dierenvachtjes, rol een mooie loper over de tafel uit en een grote vaas met een veldboeket maakt het geheel af! Naast bloemen zijn planten ook favoriet in de veranda, deze zijn makkelijker in onderhoud en gaan langer mee dan een boeket terwijl zij wel hetzelfde gevoel geven. Ideaal!

onderkapping-veranda-accessoiresBron: lifebyner via HomeDeco Binnenkijken




 

Psst.. de veranda kan ook prima in de winter

De veranda enkel een zomerding? Think again! In de winter kun je de veranda juist ook gebruiken om toch een buitengevoel te krijgen terwijl je lekker warm binnenzit. Een goede oplossing is door een glazen schuifpui te maken die je in de wintermaanden lekker kunt sluiten en in de zomer helemaal openschuift. Hang een aantal heaters op of ontsteek de openhaard. Warme dekentjes en schapenvachtjes maken het geheel compleet.

onderkapping-veranda-accessoiresBron: Zasenzo via HomeDeco Binnenkijken




 

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...