Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Slaapkamer

Met deze tips slaap jij voortaan als een roosje

geschreven door Lynn
Met deze tips slaap jij voortaan als een roosje

Slaap is een groot onderdeel van ons leven. Daarom is het belangrijk dat we alles halen uit deze kostbare uren. Veel verschillende factoren spelen hierin mee: een goed matras, ritme en een fijne slaapkamer. Ieder mens slaapt anders en wat je partner helpt om goed te slapen hoeft voor jou niet zo te zijn. Maar ben jij iemand die moeilijk in slaap valt en weer moe wakker wordt? Met deze 6 tips val jij voortaan in mum van tijd in slaap en word je uitgerust wakker!

1. Een goed matras

Laten we beginnen bij de basis. Eén derde van je leven lig je lekker te slapen. Dus het is erg belangrijk dat je dit op een goed matras doet. Iedereen is anders, daarom kan jij misschien wel heel goed slapen op een zacht matras terwijl je partner als een roosje slaapt op een harder matras. Kies een matras dat past bij jou lichaam en levensstijl. Vergeet niet na 8 á 10 jaar je matras te vervangen zodat je goed zal blijven slapen.

donkere-tinten-met-roze-slaapkamerBron: Interiorbynik via HomeDeco Binnenkijken




 

2. Vast ritme

Als je minder goed slaapt kan je proberen om een vast ritme aan te houden. Dit houdt in dat je elke dag rond dezelfde tijd naar bed gaat en weer opstaat. Ook als je een nacht minder goed slaapt is het belangrijk om toch aan je ritme vast te houden. Je lichaam gaat hieraan wennen en zo word je weer uitgerust wakker.

slaapkamer-met-wekkerBron: Benjamin Voros

3. Rustige slaapkamer

Door de dag heen krijgen we veel prikkels tot ons. Het is fijn om in een rustige, opgeruimde kamer te slapen. Dit zorgt ervoor dat je in deze ruimte echt tot rust kan komen en niet afgeleid wordt om te gaan slapen. Slaap je graag in het donker? Zoek dan een paar mooie verduisterende gordijnen uit of gebruik een slaapmasker.

rustige-lichte-slaapkamerBron: Marloes127 via HomeDeco Binnenkijken




 

4. Kussen

Als je een kussen hebt die lekker ligt val je beter in slaap. Een te hard kussen kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je in de ochtend wakker wordt met een stijve nek. Zoek daarom een kussen die voor jou het lekkerst ligt. Een goed hoofdkussen is net zo belangrijk als de bodem van het bed en het matras. Zorg er ook voor dat je een lekker dekbed hebt.

vrolijke-slaapkamer-kussensBron: Bijkimenmilainhuis via HomeDeco Binnenkijken

5. Apparaten uit

Stiekem zijn we allemaal lichtelijk verslaafd aan onze apparaten. Maar het blauwe licht dat ze uitstralen zorgt ervoor dat we minder goed in slaap vallen. Zet daarom al je apparaten een uur voordat je gaat slapen uit en geniet bijvoorbeeld van een goed boek. Sommige mobiele telefoons hebben ook een filterfunctie. Hierbij wordt het blauwe licht gefilterd in rood licht en dit zorgt er dan wel weer voor dat je beter slaapt!

werkplek-apparaten-uitgeschakeldBron: Stijlt via HomeDeco Binnenkijken

6. Pieker niet te veel

Probeer als je naar bed gaat alles even te vergeten en aan leuke dingen te denken. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Pieker je veel voordat je gaat slapen? Schrijf je gedachtes op of lees een boek waardoor je aandacht even naar iets anders wordt geleid. Ik verzeker je dat je beter gaat slapen!

journal-boekje-naast-bedBron: Prophsee Journals

Zie ook:
- Een rustige Feng Shui slaapkamer
- Deze planten wil je in je slaapkamer hebben
- 4x Slaapkamertrends die je nachtrust verbeteren

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...