Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Mix and match: verschillende woonstijlen

geschreven door rosa

Mix and match: verschillende woonstijlen

Je kunt in je huis kiezen voor één stijl zoals modern, romantisch, Scandinavisch, industrieel en zo zijn er nog tal van andere stijlen. Maar al deze stijlen zijn ook fantastisch met elkaar te combineren. Hoe leuk is het om een zelfbedachte combinatie te maken van verschillende woonstijlen?

Bron: KK Living

Experimenteer er op los

Op het moment kan het niet gek genoeg in interieur-land! Experimenteer er daarom op los. Door verschillende stijlen te combineren, ontstaat er vaak een prachtige sfeer in huis. Je bent vaak geneigd om een veilige keuze te maken, dus kies je voor een bepaalde woonstijl. Vaak wordt er een woonstijl bepaald op basis van de vloer die al in het huis ligt. Dit hoeft helemaal niet! Als je een lichte parketvloer hebt, hoef je niet automatisch voor een Scandinavisch interieur te gaan en zodra er een grove, donkere vloer ligt betekend dit ook niet dat je huis automatisch een industriële look moet krijgen.

Bron: unknown

bewaar de eenheid

Let er bij het mixen en matchen wel op dat je de eenheid bewaart. Zet dus niet zomaar verschillende stijlen meubels bij elkaar, je wilt namelijk niet onrustig worden van je interieur toch? Bedenk van te voren goed wat je wilt uitstralen. Bewaar de rust door losse elementen een gemeenschappelijke eigenschap mee te geven. Kies bijvoorbeeld verschillende eetkamerstoelen in dezelfde kleur of als je meer lef hebt, kies voor verschillende kleuren eetkamerstoelen maar zorg dat ze allemaal van hetzelfde materiaal zijn gemaakt.

Bron: Blood and champagne

Kies voor één accentkleur

Als je gaat experimenteren met verschillende kleuren, zorg er dan wel voor dat je maximaal 3 of 4 verschillende kleuren gebruikt om het geheel rustig te houden. Kies bij voorkeur voor één accentkleur en houdt de rest van je kleurenpalet redelijk neutraal. Ga bijvoorbeeld voor blauw als accentkleur en beperk de rest van je interieur door dit bijvoorbeeld grijs, wit en zwart te houden. Of kies voor verschillende tinten van een bepaalde kleur.

Bron: Interiorbreak

 

Onze favorieten:

 
 
24x de leukste kraamcadeaus onder €30
24x de leukste kraamcadeaus onder €30
geschreven door rosa

24x de leukste kraamcadeaus onder €30

Heeft iemand in jouw omgeving net een kindje gekregen en ben je op zoek naar een leuk cadeautje? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij hebben namelijk 24 van de leukste kraamcadeautjes op een rijtje gezet ónder €30,00! Shopze! Zie ook: ga('send', 'event', 'Blogpost', 'More about', ‘View')...

meer...