Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Verlichting

Nieuw op HomeDeco: de industriële lampen van Dutchsteel

geschreven door Mara
Nieuw op HomeDeco: de industriële lampen van Dutchsteel

We hebben weer een heel gave Brand Boutique aan ons assortiment mogen toevoegen: Dutchsteel. Dit jonge en hippe bedrijf maakt supertoffe en stoere industriële lampen. In deze blog vertellen we je er graag meer over!


Wat is Dutchsteel?

Dutchsteel is in 2015 opgericht door Marnix Vlug. De focus ligt op verlichting uit de jaren '20, '30 en '40. De stoere lampen van toen worden nu opnieuw in productie genomen door Dutchsteel, maar dan wel met de hedendaagse technische kwaliteitseisen. Om het merk beter te leren kennen, stelden wij oprichter Marnix Vlug een aantal vragen:

Hoe kwam je op het idee om Dutchsteel te beginnen?
De laatste jaren begon mijn passie voor oude, stoere producten uit de jaren '20, '30 en '40 steeds sterker te worden. Ik woonde in Amsterdam en daar zag ik ook dat deze trend populairder werd. Met de ervaring die ik in verlichting en decoratie had (mijn vader werkt in dezelfde branch), was de beslissing om Dutchsteel op te zetten snel gemaakt!

Hoe werkt het designproces van een lamp?
De lampen van Dutchsteel zijn precies dezelfde lampen als die je vroeger in de oude fabrieken en pakhuizen zag. We reizen door heel Europa om producten met een goed verhaal te vinden en de bron goed in ons op te nemen. Met deze verhalen en de passie voor de producten keren we terug naar onze tekentafel. Daar zoeken we in detail naar de specifieke kenmerken van de desbetreffende lamp. Soms is dit juist de simpelheid van een lamp, maar soms zijn bijvoorbeeld ook de robuustheid en tactische aspecten de eyecatchers.

Wat maakt de lampen zo bijzonder?
Het wordt steeds moeilijker om een echt oude lamp te vinden. Wat uniek is aan de lampen van Dutchsteel, is dat je een product koopt die identiek is aan het origineel van vroeger. Zo wordt een lamp van Dutchsteel bijvoorbeeld geëmaneerd en voorzien van een porseleinen fitting, precies zoals vroeger! Je krijgt een lamp met de veiligheidseisen van nu, maar met het verhaal van vroeger.

Shop till you drop

Uiteraard hebben we ook onze favorieten lampen geselecteerd. Die vind je hieronder. Wil je de gehele collectie bekijken van Dutchsteel? Klik dan snel hier!

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...