Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Nieuwe spiegel in je interieur? Pas deze 3 tips toe!

geschreven door julia_

Nieuwe spiegel in je interieur? Pas deze 3 tips toe!

Een spiegel is onmisbaar in huis. Natuurlijk omdat je elke dag wel een paar keer in de spiegel wilt kijken, maar ook omdat deze een belangrijke rol kan spelen in je interieur. Ga je een nieuwe spiegel ophangen? Hieronder vertel ik je drie dingen waar je rekening mee moet houden.

1. Kies de juiste grootte en vorm

Tegenwoordig heb je allerlei gave vormen als het gaat om spiegels. Het is erg verleidelijk om voor een apart exemplaar te gaan, maar let bij het aanschaffen ervan wel op, dat het doel waarvoor je hem koopt bereikt wordt. Een kleine badkamerspiegel in een huis met een groot gezin zal ervoor zorgen dat je op elkaar moet wachten tot je in de spiegel kunt kijken. Niet erg functioneel. Houd dus ook rekening met het aantal mensen dat tegelijk in de spiegel zal gaan kijken.

woonkamer_spiegels Bron: jodi

2. Houd rekening met de functie

Natuurlijk gebruik je een spiegel om te kijken hoe je eruitziet, maar je kunt hem ook voor andere doeleinden gebruiken. Zo kun je een smal gangetje breder laten lijken. Ga hierbij wel voor een spiegel (of meerdere) aan één kant en niet aan beide kanten. Anders kan het verwarring scheppen. Ook kun je met een spiegel een donkere hoek oplichten. Zorg er hierbij wel voor dat de zon er niet direct in schijnt om fel licht in je ogen te voorkomen. Hang de spiegel aan de muur waar gedurende de dag het meeste daglicht op valt. Ook kun je een spiegel puur decoratief gebruiken. Hierbij kun je ook voor wat kleinere en specialere exemplaren gaan. Wat je tot slot beter niet kunt doen, is de spiegel tegenover een rommelige plek hangen. Die plek wordt door de spiegel verdubbeld, waardoor het dubbel zo rommelig lijkt.

badkamer_spiegel Bron: wonenbydjo

3. Kies de juiste hoogte

Als je eenmaal een spiegel in huis hebt, moet je hem natuurlijk gaan ophangen. Heb je een passpiegel? Hierbij is het gebruikelijk om deze 10 tot 20 centimeter boven de vloer te hangen. Woon je met anderen in huis? Zorg ervoor dat de spiegel voor iedereen op de juiste hoogte hangt. Als je de spiegel boven het dressoir of boven de bank hangt, kun je deze het beste 15 tot 25 centimeter erboven ophangen. Wanneer je hem boven de schouw hangt, doe dit dan 10 tot 15 centimeter erboven en zorg voor 5 tot 10 centimeter aan de zijkanten van de spiegel.

schouw_spiegel Bron: thathomepage

Zie ook:
-6x badkamerspiegels die net even anders zijn
-6x interieurs met een spiegel als eyecatcher
-Shopping list: 10x de mooiste spiegels voor je badkamer