Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Woonkamer

No mess with Tess deel 1 - de woonkamer

geschreven door Tess
No mess with Tess deel 1 - de woonkamer

Lente in je bol! Daar hoort natuurlijk een grote voorjaarsschoonmaak bij. Hoe pak je dit aan? Een grote klus, maar het hoeft natuurlijk niet allemaal in één keer. De komende weken neem ik jullie mee met het opruimen en schoonmaken van het huis. Elke week een andere ruimte. Dat moet te doen zijn toch? Vandaag beginnen we in de woonkamer. Zet de ramen maar vast wagenwijd open om de boel door te luchten. Stap voor stap gaan we er samen doorheen!

1. Creëer overzicht

Overzicht is key wanneer je aan deze klus begint. Begin jouw grote voorjaarsschoonmaak in de woonkamer dus met dingen opruimen, wegdoen en weggooien. Misschien kan de ordner beter naar de werkkamer en die rondslingerende schoenen bergen we weer netjes op in de kast.

Geef alles een eigen plek en kijk ook kritisch naar alle woonaccessoires. Hoe blij word je er nog van? Misschien kun je anderen er blij mee maken?

Voorjaarsschoonmaak-woonkamer-ohlalot Bron: Ohlalot via HomeDeco Binnenkijken

2. Stoffen accessoires

Heb je jouw zithoekje lekker knus gemaakt met plaids & sierkussens? Dan is het belangrijk om ook die eens in de zoveel tijd te wassen! Check wel even het waslabel of je ze in de machine mag gooien. Anders kun je ze een paar uur buiten hangen om door te laten luchten. Dit geldt natuurlijk ook voor je stylish dierenvachtjes en andere stoffen items.

stappenplan-schoonmaken Bron: _moodior via HomeDeco Binnenkijken

3. Ramen en kozijnen

Tijd voor de ramen en kozijnen. Deze worden vaak vergeten tijdens het schoonmaken maar kan een groot verschil opleveren! Wanneer de ramen weer gelapt en de kozijnen en jaloezieën stofvrij zijn, oogt de woonkamer gelijk een stuk frisser.

Wist je dat je het beste de ramen kunt lappen op een bewolkte dag? Wanneer de zon op je ramen schijnt, verdampt het water met schoonmaakmiddel sneller en dat zorgt voor lelijke strepen!

Voorjaarsschoonmaak-woonkamer-huisjeboompjeboys Bron: Huisjeboompjeboys via HomeDeco Binnenkijken

4. Oppervlakkig gedoe

Nu gaan we alle hoge oppervlakken af: salontafels, bijzettafels en het dressoir. Maar ook de vensterbanken en wandplanken. Haal ze één voor één leeg en ga er met een warm sopje overheen. Vergeet ook niet de lades van bijvoorbeeld het tv-meubel te doen. Lekker fris! Doe dit vóórdat je gaat stofzuigen. Door het afnemen dwarrelt er namelijk wat stof door de ruimte, deze zuig je bij de volgende stap gemakkelijk op.

Vervolgens kun je alles weer terugzetten; meteen een goede reden om te restylen met accessoires!

Oh ja, als je toch in de weer bent met die stofdoek: neem direct de bladeren van alle kamerplanten af en de lijstjes die aan de muur hangen. Zo wordt het écht schoon!

Voorjaarsschoonmaak-woonkamer-mariscasa Bron: Mariscasa via HomeDeco Binnenkijken

5. Zoveel mogelijk aan de kant

Nu we zijn 'ontrommeld' zorgen we ervoor dat de vloer zoveel mogelijk wordt vrijgemaakt. Hoe vaak komt het voor dat je jouw vloerkleed weghaalt om daaronder schoon te maken? Waarschijnlijk kan het geen kwaad om dit vandaag even te doen! ;) Extra tip: klop je vloerkleed buiten even goed uit.

Ga met je stofzuiger overal onder en langs. Vergeet ook de plinten en de zitkussens van de bank niet. Schuif de bank en andere grote meubels zoals kasten eens opzij. Je zult verbaast staan van de hoeveelheid stof die je hier vindt. Een voorjaarsschoonmaak zonder een dweil is natuurlijk geen echte voorjaarsschoonmaak. Dit is het moment dat de dweil erbij komt kijken!

Voorjaarsschoonmaak-woonkamer-villajamilla Bron: Villajamilla via HomeDeco Binnenkijken

6. De kers op de taart

Een mooie beloning na het schoonmaken én haalt gelijk de lente in huis: een verse bos bloemen! Ga voor veel kleur en verschillende bloemen in een boeket. Natuurlijk kun je ook gaan voor trendy droogbloemen waar je nog langer plezier van hebt.

Voorjaarsschoonmaak-woonkamer-doorkimberly Bron: Doorkimberly via HomeDeco Binnenkijken

Inmiddels geïnspireerd om aan de slag te gaan? Ik garandeer je een voldaan gevoel achteraf. Volgende week gaan we verder. Tot volgende week! Zelfde dag, zelfde tijd, andere ruimte in het huis!

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...