Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Accessoires

Op deze manier hangen jouw lijsten het mooist

geschreven door Lynn
Op deze manier hangen jouw lijsten het mooist

Online fotolijsten en posters bestellen, kan soms best lastig zijn. Je bent bang dat de lijst te groot of juist te klein uitvalt aan de muur. En moet je nou één grote ophangen of meerdere bij elkaar? Je kunt mixen en matchen met verschillende kleuren, aantallen en groottes. In deze blog geef ik je verschillende tips over het ophangen en combineren van jouw lijsten!

Voorbeeld kranten

Als je weet op welke wand je de lijsten wilt hangen, gaan we dit visualiseren. Zoek de afmetingen van de lijsten die je wilt kopen op in de specificaties. Pak een paar oude kranten en knip hieruit jouw lijsten. Het leuke hieraan is dat je veel meer durft als je het voor je hebt gezien. Misschien blijkt de lijst die je eigenlijk wilde kopen toch te klein op de muur. Dan is het heel fijn dat je dit nu weet en een artikel niet hoeft terug te sturen.

lijsten-verschillend-in-woonkamerBron: Interior_canalhouse via HomeDeco Binnenkijken




 

Stijl

Zoek een lijstje uit die past bij jouw woonstijl. Als je een romantische woonstijl wilt accentueren ga je voor ongeverfde houten lijstjes. Liever stoer en strak? Ga dan voor zwarte, metalen lijsten. Het matte uiterlijk van aluminium lijsten staan mooi bij een basic, chique of moderne woonstijl.

zwarte-lijsten-woonkamerBron: Huiswaarts via HomeDeco Binnenkijken




 

Vormen

De vorm van een lijst bepaald wat als eerste opvalt in de foto. Bij een ronde of ovale lijst draait het om het middelpunt van de foto, deze zijn bijvoorbeeld mooi voor portretfoto’s. Vierkante lijsten zijn ook erg populair, omdat je elk deel van de afbeelding goed kunt zien. Je kunt op een wand ook leuk spelen met verschillende vormen, alleen rond en ovaal of juist vierkant en rechthoekig.

brokante-lijsten-kunstBron: Feelfree via HomeDeco Binnenkijken




 

Mix en match

Met fotolijsten op een wand kun je heel creatief zijn. Als je rust wil, kies dan voor één kleur of materiaal zoals ongeverfd hout. Combineer vierkante en rechthoekige lijsten in verschillende maten met elkaar. Als je een speels effect wilt creëren, kun je ook met verschillende vormen spelen. Let er wel op dat je er over nadenkt wat wel en niet bij elkaar staat. Zo voorkom je dat het geheel er rommelig uitziet.

licht-houten-fotolijsten-slaapkamerBron: Huiswaarts via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
- 24x Fotolijsten: je mooiste herinneringen een speciale plek
- Mix & match: fotolijstjes
- Wanddecoratie met een rotan look

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...