Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Op deze manier kies je het juiste vloerkleed

geschreven door Lynn
Op deze manier kies je het juiste vloerkleed

Een vloerkleed geeft sfeer in je interieur en zorgt ervoor dat een ruimte een geheel wordt. En natuurlijk geeft een zacht kleed ook letterlijk en figuurlijk warmte in huis. In deze tijden kunnen we dat goed gebruiken om onze voeten warm te houden. Maar welk formaat, vorm en kleur past nou het beste bij de kamer? In deze blog geven wij je de beste tips & tricks om het perfecte vloerkleed te kiezen.

Een fijn formaat

Je bent niet de enige die het lastig vindt om het formaat van een vloerkleed te bepalen. Want je wilt niet dat een te groot vloerkleed de kamer klein laat lijken, maar een te klein vloerkleed komt niet tot zijn recht. Je kan het beste een paar kranten neerleggen om te kijken welke grootte het mooist staat. Een paar veel verkochte formaten zijn bijvoorbeeld:
170cmx240cm
200cmx300cm
250cmx350cm

Houdt er ook rekening mee dat het kleed een stukje onder de meubels verdwijnt. Je zet bijvoorbeeld de pootjes van de bank erop zodat het vloerkleed en de bank samensmelten. Neem de tijd om verschillende opties met kranten na te maken. Hieronder een paar leuke voorbeelden hoe je jouw vloerkleed kan gaan neerleggen.

vloerkleed-opstellingen-woonkamerBron: HomeDeco

De vorm van het kleed

Als je aan een vloerkleed denkt zie je gelijk een rechthoekig exemplaar voor je. Maar wist je dat er ook nog veel andere vormen bestaan? Elke vorm geeft weer een andere look en feel aan de ruimte:

• Een vierkant vloerkleed staat mooi in een grote ruimte. Het vult de ruimte op met sfeer en warmte. Door de grootte van het kleed kun je een eiland creëren waar de meubels opstaan.
• Een rechthoekig vloerkleed zal een kleinere ruimte optisch groter laten lijken. Een hoekig kleed staat mooi in een ruimte die veel ronde vormen heeft. Je kan ook een groot rechthoekig vloerkleed nemen met daar half overeen een kleiner rond kleed.
• Met een rond vloerkleed doorbreek je alle strakke lijnen in huis en geef je de ruimte een speels effect.
• In de hal of naast je bed zal een lang en smal model erg mooi staan. Zo’n loper geeft gasten direct het gevoel dat ze welkom zijn.

rond-hoogpolig-vloerkleedBron: Huisjevanwiek via HomeDeco Binnenkijken




 

Verschillende materialen

Een hoogpolig vloerkleed is heerlijk zacht aan je voeten en zorgt voor meer warmte in huis. Het nadeel aan deze kleden is dat er sneller vuil in blijft zitten en sommige mensen kunnen hier allergisch voor zijn. Deze vloerkleden zijn gemaakt van materialen zoals acryl en/of polyester.

Een wollen kleed is daarnaast ook erg populair en zacht aan de voeten. Je zou ook kunnen gaan voor een katoenen of jute kleed. Deze geven iets minder warmte af maar zijn wel heel stijlvol.

grijs-vloerkleed-woonkamerBron: Heerlijk_t_huis via HomeDeco Binnenkijken




 
slaapkamer-hoogpolig-vloerkleedBron: Woonboerderij_1947 via HomeDeco Binnenkijken

Kleurenpalet

De veiligste keuze is om een kleed te kiezen die bij je meubels en muurkleur past. Een basic kleur zorgt voor rust. Zoek je toch net dat tikkeltje meer? Dan zijn vloerkleden met strakke lijnen of grafische vormen ook heel mooi. Je kunt ook een statement maken met wat meer kleur. Kijk bijvoorbeeld naar de kleur van je accessoires en stem het kleed daarop af. Met de kleur kun je bijna niet de mist in gaan.

woonkamer-kleurrijk-vloerkleedBron: Huisjein_zwolle via HomeDeco Binnenkijken




 

Het onderhouden van een vloerkleed

Goed onderhoud zorgt voor een langere levensduur van je vloerkleed. Stofzuig het vloerkleed minimaal een keer per week om al het vuil er tussen uit te halen. Dit is vooral belangrijk bij kleden met een hoge pool, tussen deze kleden zal meer stof verstopt zitten. Nieuwe vloerkleden kunnen in het begin een beetje pluizen door losliggende vezels. Trek deze pluisjes nooit uit het vloerkleed, daarmee kun je het kleed beschadigen.

perzisch-tapijt-vloerkleedBron: Irma_van_69 via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Houd de voetjes warm met deze 20 zachte vloerkleden
- Tip van Jet: Zo maak je jouw interieur herfst proof
- Dit zegt de keuze voor een vloerkleed over jouw persoonlijkheid

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...