Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Op deze manier laat je je wijnglazen schitteren

geschreven door Rosa
Op deze manier laat je je wijnglazen schitteren

Je wijnglazen schoonmaken blijft altijd wel een dingetje. Want, hoe krijg je ze nou zo mooi blinkend zonder er al teveel moeite voor te doen? En nog belangrijker: hoe krijg je ze schoon zonder ze te breken? Daarom heb ik wat tips voor je samengesteld om je wijnglazen altijd te laten schitteren.

Was de glazen met de hand af

Was de wijnglazen bij voorkeur met de hand af. Doe dit met lauwwarm water en niet met heet water. Als het water te heet is, zal het glas namelijk breken. Afwasmiddel is vaak niet eens nodig. Kristallen glazen kun je het beste afwassen met warm water en een beetje zout.

Droog de glazen met een linnen doek

Een linnen (thee)doek is de beste manier om de glazen af te drogen. Zo voorkom je vlekken en druppels op het glas. We raden een linnen doek aan, omdat deze snel vocht opneemt en geen pluisjes op het glas achterlaat.

wijnglazen-schoonmaken
Bron: Onechitecture

Zet de glazen rechtop terug

Zet de wijnglazen altijd rechtop terug in de kast. Als je ze omgekeerd terugzet, kan de geur van de kast in het glas trekken. Dit beïnvloedt de smaak van de wijn weer. Dit gebeurt voornamelijk bij houten kasten. Maar, neem altijd het zekere voor het onzekere en zet ze rechtop terug.

Wijnglazen in de vaatwasser

Op de redactie van HomeDeco zijn wij niet zo'n fan van je wijnglazen in de vaatwasser plaatsen. Maar, als jouw wijnglazen geschikt zijn voor de vaatwasser kan je ze er prima in doen. Een trucje om je wijnglazen blinkend uit de vaatwasser te halen: voeg wat citroenzuurpoeder toe of stop een tablet kunstgebitreiniger (ja echt!) in de vaatwasser. Deze twee producten zorgen ervoor dat kalkaanslag geen kans maakt.

tafeldekkenFoto: Ruby + James

Zie ook:
- 16 placemats om je eettafel nog mooier aan te kleden
- In 2019 kunnen we niet meer om deze interieurtrends heen
- Inspiratie: zo dek je je tafel het mooist voor een dinerfeestje

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...