Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Accessoires

Op deze manier richt jij jouw vitrinekast stylish in

geschreven door Tess
Op deze manier richt jij jouw vitrinekast stylish in

We kennen ze allemaal: de prachtige vitrinekasten op Pinterest die er stuk voor stuk fantastisch bij staan. Het lijkt een hele klus om dit op de 'juiste' manier te doen. Maar eigenlijk is het heel makkelijk! Er zijn een aantal stappen die je kunt volgen om jouw vitrinekast te stylen. Functioneel én een lust voor het oog. Lees mee en ga lekker aan de slag!

Bepaal een kleurenpalet

Eén van de belangrijkste dingen wanneer je begint met het indelen van jouw vitrinekast is het nadenken over een kleurenpalet. Je kunt gaan voor 'ton sur ton' en dezelfde kleur als de achterwand pakken. Of je maakt een eigen kleurenpalet die aansluit bij de rest van het interieur.

Ons advies: houd het bij naturel kleuren met hooguit één of twee accentkleuren. Op deze manier oogt de vitrinekast rustig én stylish.

Vitrinekast-lila-newroutz Bron: New Routz

Bedenk wat je wel en niet wil zien

Wanneer je een kleurenpallet voor jezelf duidelijk hebt, kun je items gaan sorteren. Wat wil je in het zicht hebben en wat moet wel in de kast, maar liever niet in het zicht?

Veel vitrinekasten hebben een gedeelte met gesloten deuren. Ideaal voor de items die jouw kleurenpallet verstoren, zoals bordspelletjes, ordermappen en boeken.

Een andere optie is natuurlijk een mooie opberger, in de vorm van een mand of doos. Deze zorgt voor een onderbreking tussen alle accessoires in jouw kast én is super nuttig voor het opbergen van de wat minder mooie items!

Vitrinekast-zwart-woonkamer Bron: Interieurvan_eva via HomeDeco Binnenkijken

Varieer met vormen, materialen en structuren

Om ervoor te zorgen dat het geheel er straks interessant uitziet, kun je verschillende vormen, materialen en structuren met elkaar combineren. De truc is om hier een mooie balans in te vinden. Neem ook het materiaal van de kast mee in je overwegingen. Heb je bijvoorbeeld een stoere metalen vitrinekast? Combineer dan met natuurlijke en zachte materialen voor een interessant beeld!

Vitrinekast-Detroit-newroutz Bron: New Routz

Maak gebruik van verschillende hoogtes

Eigenlijk net als bij het vorige punt: variëren doet wonderen! Maak daarom ook gebruik van items met verschillende hoogtes. Je kunt er ook voor kiezen om te stapelen. Een aantal mooie boeken met daarop een vaas doet het altijd goed. Door te variëren met hoogtes ziet de vitrinekast er straks speels, nonchalant maar ook zeker heel stylish uit.

Vitrinekast-landelijk-planten Bron: Huisjeboompjeboys via HomeDeco Binnenkijken

Lege plekken zijn oké

Wanneer we een vitrinekast inrichten, hebben we vaak de neiging deze helemaal vol te proppen. We willen immers zoveel mogelijk van onze mooie spullen laten zien. Alleen is het resultaat vaak minder aantrekkelijk dan we zouden willen: een druk en rommelig beeld.

Kies daarom echt jouw favoriete items uit die je in de spotlight wil zetten. Zo komen deze het beste tot zijn recht! Lege plekken zijn dus oké. Sterker nog, ze voegen ontzettend veel toe aan het totaalbeeld.

Vitrinekast-Groen-newroutz Bron: New Routz

Extra tip
Ben je klaar? Doe eens een aantal stappen naar achter en bekijk het resultaat. Wanneer je jouw kunstwerk van een afstandje bekijkt, zie je weer andere dingen. Ook kan het helpen om even wat anders te gaan doen en een paar uur later weer opnieuw naar de kast te kijken. Pas aan waar nodig en geniet van het resultaat, goed gedaan!

Zie ook:
- 12x prachtige vitrinekasten die je nu wilt hebben
- Inspiratie: zo stylen onze binnenkijkers hun open kast
- Deze open kasten zijn perfect voor een lange lege muur

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...