Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Koken & Tafelen

Opruimtips: zo houd je je keuken op orde

Opruimtips: zo houd je je keuken op orde

De keuken is een plek die vaak meerdere keren per dag gebruikt wordt. ’s Ochtends snel een ontbijtje in elkaar flansen, lunch maken en ’s avonds het diner. Het is daarom belangrijk dat je in je keuken alles bij de hand hebt en overal goed bij kunt. Toch blijft het erg lastig om je keuken(kastjes) netjes te houden. Dit resulteert er in dat je vervolgens zoekend en graaiend door je keukenkastjes moet om iets te vinden. Na het lezen van deze blog is dat verleden tijd! Hieronder geef ik je 4 tips om te zorgen hoe je je keuken op orde kunt houden.

Tip 1: pannen
Het komt je vast bekend voor, het pannenkastje. Oftewel het keukenkastje waar een hoop pannen in – en op elkaar gestapeld zijn. Laat je nou net tijdens het koken die onderste pan nodig hebben. Eerst alles eruit halen, pan pakken en vervolgens de hele stapel weer terugzetten, mega onhandig! Dit kun je oplossen door een rekje te kopen, waar je de pannen makkelijk in op kunt stapelen. Het neemt niet té veel ruimte in beslag en toch is je keukenkastje overzichtelijk en kun je elke pan gemakkelijk pakken. Top toch?

keuken binnenkijkers Bron: carberg05

Tip 2: schoonmaakspullen
Ook het welbekende schoonmaakkastje ken je vast wel. Een chaotisch kastje vol met schuursponsjes, doekjes, schoonmaakflessen, theedoeken enzovoorts. Hier is het vaak zoeken naar hetgeen wat je nodig hebt. Dit probleem kan gemakkelijk worden opgelost. Door verschillende opbergdoosjes in je keukenkastje neer te zetten creëer je een opgeruimde sfeer. Maak er bijvoorbeeld één voor alle theedoeken en één voor alle doekjes en sponsjes. De schoonmaakflessen zou je eventueel ook kunnen ophangen door een stang te bevestigen in het kastje.

keuken binnenkijkers Bron: homefreak_nl

Tip 3: voorraadpotten
Hoewel niet iedereen er van houdt, vinden wij het enorm handig. Ik heb het dan over voorraadpotten. Je kunt ze gebruiken voor het opbergen van bijvoorbeeld rijst, pasta of noten. In je keukenkastje staan deze voorraadpotten georganiseerd en overzichtelijk, beter dan al die verschillende pakken dus!

voorraadpotten keuken Bron: baomoi

Tip 4: schaal
Er zijn spullen in de keuken, die je eigenlijk altijd wel nodig hebt. Je moet ze snel en gemakkelijk bij de hand hebben en daarom staan ze vaak op het aanrecht. Denk aan 'n houder voor je keukengerei, keukenrol en bijvoorbeeld peper en zout. Echter geven al die losse dingen op je aanrecht best een chaotisch en slordig beeld. Zet daarom alle belangrijke dingen die op je aanrecht staan, samen op één dienblad. Plaats deze op een handige plek en je hebt al je benodigdheden bij elkaar. Staat ook nog eens super leuk! ;)

dienblad met keukengereiBron: manon0903 via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:

win een keukencheque twv €1500
geef je keuken een upgrade zonder teveel geld uit te geven
de mooiste keukens met keukeneiland uit onze binnenkijkers

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...