Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

7 vragen aan powervrouw én verkoopstylist Home2s

geschreven door Mara
7 vragen aan powervrouw én verkoopstylist Home2s

Het is vandaag 8 maart en dus Internationale Vrouwendag! Speciaal daarom interviewde ik iemand die wij echt als powervrouw zien: Annet van Veenendaal. Onder de bedrijfsnaam 'Home2s' is zij verkoopstylist, woningfotografe én interieurstylist. Ik stelde Annet 7 vragen!


1. Hoe en waarom ben je begonnen met je bedrijf?
Anderhalf jaar geleden ben ik met Home2s begonnen. Huizen inrichten is al jaren een passie en mensen hadden al zo vaak tegen mij gezegd: "Ga daar toch eens wat mee doen!" Toen mijn ouderlijk huis snel verkocht was omdat we het een 'make-over' hadden gegeven, dacht ik: verkoopstyling, dat is het!

Ik vind het leuk om creatief en praktisch bezig te zijn, snel te schakelen, me te verdiepen in mensen.. In verkoopstyling komt dat allemaal samen en kan ik mijn achtergrond als psycholoog en mijn inmiddels meer dan 20 jaar ervaring als adviseur in verkeersmanagement (ja, iets heel anders!) er goed bij gebruiken.

Ik heb de opleiding 'Vastgoedstyling en woningpresentatie' gevolgd bij het LNV opleidingsinstituut (waar ik inmiddels nu ook zelf praktijk coach ben) en ben direct daarna mijn bedrijf begonnen. Voorlopig combineer ik Home2s nog met een baan als adviseur verkeersmanagement, maar dat begint wel erg druk te worden. En dat stelt je als ondernemer voor de vraag: er vol voor gaan en je zekerheden opgeven of niet?

2. Hoe ziet jouw standaard werkdag eruit?
Simpel: niet standaard. Elke dag is weer anders en dat maakt het juist ook leuk. Mijn werk voor Home2s kan ik grotendeels ook prima in de avonden en weekenden doen. Bijvoorbeeld offertes en moodboards maken. Bij klanten op bezoek moet wel echt bij daglicht om zo ook kleuren en ruimtes goed te kunnen beoordelen. Maar verder kan ik mijn behoorlijk flexibel indelen. En als je van je hobby je werk maakt, dan voelt het ook helemaal niet als werk.
3. Hoe ervaar je het werken (ondernemen) in de interieurbranche?
Ik heb nog geen dag spijt van de stap die ik anderhalf jaar geleden gezet heb. Het ondernemerschap is tot nu toe één leuke ontdekkingstocht. Ook het ontdekken van jezelf. Je merkt wat jou wel en niet ligt, waar je energie van krijgt en je gaat steeds meer je eigen 'handtekening' ontwikkelen. En daar is maar één manier voor: gewoon doen.

Ik ben wel erg blij dat ik een opleiding vastgoedstyling heb gevolgd. Je weet waar je het over hebt en je kan ook uitleggen wáárom je dingen adviseert. En als je merkt dat huizen daadwerkelijk sneller verkocht worden door jouw adviezen, geeft dat een enorme kick.

Ik werk nu met twee makelaarskantoren samen. Ik zie kansen om Home2s verder te laten groeien, maar om die kansen te verzilveren zal ik actief moeten gaan netwerken. En dat kost weer tijd. Ik zit dus nu een beetje op een kantelpunt: nog minder in vaste dienst gaan werken? Er helemaal voor gaan?

4. Wij zien jou als powervrouw. Hoe zou jij deze term voor jezelf definiëren?
Dat jullie mij als powervrouw zien, vind ik erg leuk om te horen. Zelf denk ik nooit zo over mezelf, alhoewel ik wel vaak van mensen hoor: "Joh, hoe doe je dat toch allemaal?" Ik denk dat je een powervrouw bent als je in je kracht zit. Als je doet waar je energie van krijgt en als je anderen ook nog eens kan helpen met wat jou kracht geeft, dan is dat natuurlijk de perfecte combinatie.
5. Welke (power)vrouw zie jij als voorbeeld en inspiratiebron?
Ik vind het lastig om één powervrouw te noemen. Ik ontleen inspiratie aan verschillende vrouwen om mij heen. Een vriendin van me die altijd heel goed bij zichzelf kan blijven zonder onbeleefd naar anderen te zijn bijvoorbeeld. En Anneke van Muybienblog die regelmatig met mij meedenkt, Koningin Maxima die altijd weet te stralen..

6. Wat zijn je favoriete woonmerken?
Ik ga erg graag naar Loods5, waar verschillende mooie merken te vinden zijn. Verder verander ik nogal graag thuis en mogen de kosten bij verkoopstyling niet al te hoog zijn, dus ik maak ook regelmatig een rondje door Kwantum, Xenos, Wibra en Karwei. Bij de kringloopwinkel zijn ook mooie schatten te vinden.
Het motto van Home2s is: "Mooi wonen hoeft niet duur te zijn." Als je zorgt dat alles in een bepaald kleurenpalet blijft, kun je ook voor weinig geld je huis leuk inrichten. Als je de basisstukken neutraal houdt, kan je met wat nieuwe accessoires zo weer een nieuwe look neerzetten. Dat vind ik ook het leukste als het om interieuradvies gaat: met kleine ingrepen net alles weer anders maken.

7. Wat is je ultieme interieur/stylingtip voor mensen die hun huis proberen te verkopen?
Mensen denken vaak dat verkoopstyling duur is, maar dat hoeft zeker niet zo te zijn. Veel van de adviezen kun je zelf uitvoeren en kosten vaak niet veel of zelfs helemaal niets! Kijk eens rond welke spullen alvast weg kunnen, berg al te persoonlijke spullen op en vraag eens wat andere mensen aan jouw woning opvalt. En als je er niet uit komt, dan kun je altijd mij bellen natuurlijk! ;-)

Meer zien van Annet?

Binnenkijker: home2s
Website: home2s.nl

 
 
Accessoires

Dit zijn de lekkerst ruikende geurkaarsen

geschreven door Maartje
Dit zijn de lekkerst ruikende geurkaarsen

De tijd is aangebroken dat we weer meer kaarsen aan kunnen steken in huis. Dit hoeft niet alleen in de avond. Als het regenachtig weer is en donker in je huis, is er niets gezelliger dan gewoon wat kaarsen aan te doen. Een geurkaars staat niet alleen gezellig, maar heeft als groot voordeel dat he...

meer...