Probeer je je huis te verkopen? Deze kleuren op je muur verkopen beter!

geschreven door mara

Probeer je je huis te verkopen? Deze kleuren op je muur verkopen beter!

We hebben op HomeDeco al eens een artikel geschreven over kleurenpsychologie; een groene muur in je interieur zou bijvoorbeeld voor meer energie zorgen en blauw staat voor reinheid en rust. Uit onderzoek van Zillow, een online real estate marketplace, blijkt dat bepaalde kleuren in je huis er ook voor zorgen dat je het huis sneller en beter verkoopt!

Doen:
Houd de muren in lichte, basic tinten. Dit laat de ruimte niet alleen groter lijken, maar de neutrale tint zorgt er ook voor dat potentiële kopers zichzelf makkelijker als bewoners kunnen visualiseren. Vooral blauwtinten en lichtgrijs zouden het volgens het onderzoek goed doen.

Opvallend: uit het onderzoek blijkt zelfs dat blauwe badkamers, vooral lichtblauw, voor een hogere verkoopprijs zorgen dan verwacht (zo'n 5440 dollar).

Niet doen:
Een paar jaar geleden duwde een gele keuken de verkoopprijs nog met 1000 dollar omhoog, tegenwoordig laat het de prijs juist dalen. Ook huizen met alleen maar kleurloze, witte muren hebben negatief effect op de prijs. "Huizen met witte badkamers bijvoorbeeld, zorgen voor negatief verschil van 4035 dollar in vergelijking met soortgelijke huizen", vertelt Zillow.

We weten wat ons te doen staat.. ;-)Bron: MyDomaine

 

Onze favorieten:

     
Follow us:
   
BlogSociety