Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Roze: niet alleen voor prinsessenkamers

Roze: niet alleen voor prinsessenkamers

Waarschijnlijk herken je je wel in dit verhaal; vroeger vonden we het idee van een zuurstokroze prinsessen-walhalla in onze kamer ge-wel-dig. Ja, allès moest roze. Maar zodra de kinderjaren voorbij waren en de tienerjaren in zicht kwamen ging het roer om. Roze werd kinderachtig en er ging snel een nieuwe 'anti-roze' verflaag onze slaapkamers door. En nu, na allang ons tienerleven te hebben verlaten, kiezen we nog steeds niet snel voor dat roze kleurtje op de muur. Maar roze kan écht wel heel stoer zijn!

Durf jij je net als wij weer toe te geven aan een beetje prinsessen-walhalla? Of heb jij überhaupt nooit afscheid kunnen nemen van die zuurstok/ suikerspin/ unicorn kleuren. Wij vertellen je hoe je de roze tinten zo kan stylen dat ze niet kinderlijk overkomen.

werkplek roze muren houten bureau Bron: Miss maries

De sleutel naar het succesvol toevoegen van roze in je interieur is de regel van contrast. Contrast in de zin van contrasterende kleurkeuzes. Maar ook in de zin van contrasterende materialen. Een gewaagde en super gave kleurencombinatie is bijvoorbeeld intens zwart en zachtroze. Niet alleen in de accessoires maar juist in de basis. Zoals op de foto hieronder. In de mooie klassieke eetkamer met het hoge plafond gaan de kleuren prachtig samen. En er is zeker geen sprake van kinderlijkheid!

eetkamer roze muren zwarte tafel klassiek hoog plafond Bron: fermliving

De roze kleur gaat ook heel mooi samen met stoere houtmaterialen. Je kan gaan voor donker en strak afgewerkt. Zoals dat in de werkkamer hieronder ook is gedaan. Maar een robuust houten meubelstuk staat ook prachtig bij een vleugje prinses.

werkkamer roze donker houten bureau's Bron: Terence Chin

Een populaire combinatie van de laatste tijd is roze in samenspel met brons of goud. Roze is lief en heeft een jeugdige uitstraling. En goud en brons stralen juist hoffelijkheid uit. Precies het tegenovergestelde van elkaar dus. En toch gaat het perfect samen. Ditzelfde effect geldt voor de combinatie van roze en marmer.

beschrijving wat er op de foto te zien is Bron: Devol kitchens

badkamer roze muren wasbak marmer zwarte spiegel kraan Bron: Yaroslav Priadka

Wist je dat...
Een roze kleurtje in huis je een gevoel van kalmte, verzoening en zelfs verbondenheid kan geven. Roze wordt dan ook vaak aangeraden als kleur voor in de slaapkamer. Sommigen zweren erbij dat de roze kleur zorgt voor een betere nachtrust. Dit geldt wel alleen voor de lichte en zachtere tinten roze. De felle tinten komen beter tot hun recht wanneer ze met mate worden gebruikt. Geen neon-pink muren in de slaapkamer dus.

zachtroze slaapkamer naturel kleuren Bron: interieur van Fabrikate, fotografie door Emily O'Brien

Zie ook:
- Prachtig licht interieur met oudroze accenten
- Interieurs met een licht- of oudroze muur
- 6x interieurs met een mix van donkerblauw en roze
- Shop the look: Rozetinten met groentinten

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...