Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Slimme opbergtips om je huis netjes te krijgen

geschreven door Lynn
Slimme opbergtips om je huis netjes te krijgen

Je kaarsenstash die maar op tafel ligt, plaids die op de bank blijven liggen en misschien wel speelgoed dat overal rondslingert. Krijg jij er ook een vol en chaotisch hoofd van? Ik vaak wel, in mijn ideale beeld is het huis lekker opgeruimd en slingert niet alles over de vloer en tafel. Maar wat nou als je net wat opbergruimte te kort komt? Of je weet gewoon niet goed waar je alle (belangrijke) troepjes moet laten. Daarom geef ik je slimme opbergtips om je huis netjes te krijgen. Zo kun jij opgeruimd door het leven gaan.

Minder spullen om op te bergen

Er zijn soms periodes dat je gewoon even schoon schip moet maken. En deze periode is NU aangebroken. Er is niet één slimme opbergtip die jouw spullen magisch opbergt. Het begint allemaal bij het uitdunnen van je bestaande spullen. Pak deze klus per kamer aan en kijk kritisch wat je niet meer nodigt hebt of gebruikt. Geef deze spullen weg, breng ze naar de kringloop, verkoop ze op Marktplaats en als laatste optie breng je ze naar de vuilstort. Minder spullen in huis betekent minder om op te bergen; zo simpel kan het zijn.

woonkamer-licht-rustigBron: Maisondemanon via HomeDeco Binnenkijken

Dressoir Scarlet wit
Klasse Meubel



 

Uit het zicht, niet uit het hart

Om je spullen goed te kunnen opruimen heb je een paar functionele meubels nodig die je hierbij kunnen helpen.

Heb je veel troep in de woonkamer? Dan kun je gebruikmaken van een salontafel met lades. Zo zijn de spullen dichtbij, maar zijn ze wel uit het zicht. Zet een speelgoedkist neer waar de kinderen zelf bij kunnen om hun speelgoed in op te ruimen. Gebruik een leuke mand of houten ladder om de plaids op te bergen. Denk ook aan een kast op hoge poten. Hierin kun je veel kwijt, maar door de hoge, dunne poten houd je de kamer wel open en ruimtelijk.

• In de slaapkamer is het belangrijk dat er zo min mogelijk troep te vinden is. Dit zorgt ervoor dat je makkelijk inslaap valt en weer met een fris gevoel opstaat. Schaf een rolkist aan voor onder je bed om je beddengoed in op te bergen. Een nachtkastje met een paar lades is ook altijd een goed idee. Zet een hocker of poef met opbergruimte in de kamer om ’s ochtends je sokken op aan te doen.

De hal kan ook nog een lastige plek zijn, omdat deze ruimte vaak erg klein en smal is. Maak daarom goed gebruik van de wanden. Hang een paar leuke sierhaken op waar je een aantal schoenen aan kunt hangen. Wil je graag een bankje in de gang? Zorg er dan voor dat deze vanbinnen opbergruimte heeft. Hier kun je bijvoorbeeld sjaals en mutsen in kwijt. Je hebt ook mooie zwevende wandkasten waar je schoenen in kunt opbergen.

salontafel-kist-woonkamerBron: By_iloon via HomeDeco Binnenkijken




 

Tropische manden

Een mand is perfect voor dat kleine beetje extra opbergruimte. Je kunt er namelijk veel instoppen en je gebruikt de mand tegelijkertijd als decoratie. Een klein mandje in de gang voor je sleutels, in de woonkamer voor kussens, in de badkamer voor de was en zo kun je door blijven gaan. Wil je in de mand allemaal troep gooien? Neem dan een mand met een deksel voor meer rust in huis. Als je er leuke plaids, kussens of andere (mooie) items in wilt doen kan je prima een mand zonder deksel kiezen.

mand-hoek-bohemianBron: Huisjeboompjeboys via HomeDeco Binnenkijken




 

Hang het aan de wand

Om de vloer een beetje vrij te houden kun je ook opbergen aan de wand. Plaats een paar leuke wandplanken aan de muur en zet hier kistjes of manden op. Je kunt ook een opbergrek / zak voor al je tijdschriften of kaarten aan de muur hangen. Vooral in de keuken is het handig om goed gebruik te maken van de wanden. Je kunt aan de wand een kruidenrek hangen, keukengerei, kastjes en planken om je mooiste kopjes op te laten shinen.

keuken-wandrek-kruidenBron: Hetboshuisje via HomeDeco Binnenkijken




 

De hoogte in

Als je een nieuwe kast gaat aanschaffen voor bijvoorbeeld je kleding, zorg er dan voor dat je de volledige hoogte benut. Zo heb je meer opbergruimte en voorkom je dat er dozen opgezet worden omdat het anders niet past. Dit geeft een hele clean look en je kunt alles mooi achter de deurtjes verstoppen.

slaapkamer-kledingkastenBron: Stylebynik123 via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
- Stijlvol opbergen met bohemian manden
- 6x creatief opbergen in de babykamer
- Voorjaarstip: maak je balkon klaar voor een nieuw seizoen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...