Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND 
  • Shop bij 200+ winkels en merken op één plek
Inspiratie

6 stylingtips voor een minimalistisch interieur

geschreven door Rosa
6 stylingtips voor een minimalistisch interieur

Het minimalistische interieur is niet meer weg te denken van Pinterest, maar ook via de Binnenkijken App zien we een minimalistische inrichting steeds vaker. Bij een minimalistisch interieur geldt less is more. Denk hierbij aan de drie basisingrediënten: basic, clean en strak. Zorg dat alleen de essentiële meubelstukken in de kamer staan, spullen uit het zicht zijn opgeborgen en de vloer vrij is van rommel. Ruim alle papieren, fotoalbums en dvd's op in kasten of lades en blijf ingetogen met je keuze voor accessoires. Kenmerkend voor een minimalistisch interieur zijn neutrale kleuren, veel licht en effen basiskleuren. Vermijd drukke patronen of beperk dit tot accessoires in neutrale kleuren.
Ik heb zes stylingtips samengesteld om de minimalistische woonstijl zelf thuis toe te passen.

1. Kleurgebruik

Een minimalistisch interieur heeft een beperkt kleurenpalet. Veelal worden de kleuren zwart wit en grijs veel gebruikt. Als mooie tegenhanger van deze sobere kleuren, kan je gekleurde accessoires toevoegen. Denk hierbij aan gele kussens of een blauwe fauteuil.

minimalistisch interieur
Bron: Homey oh my

2. Laat items weg

"Je kunt een huis heel luxueus inrichten door elementen weg te halen in plaats van toe te voegen." - Francis Jourdain, interieurdesigner. Minimalisme is het opruimen van het overbodige. Laat sommige accessoires weg en focus je op het licht en de kleuren. Zo ontstaat er veel meer rust.

minimalistisch interieur
Bron: My unfinished home

3. Verlichting

Bij een minimalistisch interieur wordt er vooral gebruik gemaakt van natuurlijk licht. Om hier optimaal gebruik van te maken kan je in je interieur het beste kiezen voor heldere kleuren, weerspiegelende en glanzende oppervlaktes zoals een gietvloer, een glazen salontafel of metalen stoelen. Daarnaast worden er vooral voor spots gekozen als lichtbron om de ruimte zo clean mogelijk te houden.

minimalistisch interieur
Bron: Hege in France

4. Uit het zicht

Een van de belangrijkste dingen in het minimalistische interieur is dat al je kleine spulletjes zijn opgeborgen. Ga voor strakke kasten waar al je losse frutseltjes in opgeborgen kunnen worden

minimalistisch interieurBron: Babble

5. Kies de juiste materialen

De meest gebruikte materialen in een minimalistisch interieur zijn glas, metaal en gepolijst hout. Voor de vloer wordt vaak gekozen voor een gietvloer, een betonnen vloer of een strak gelegde houten vloer. Qua meubels wordt er vaak gekozen voor leer, metaal en strak hout.

minimalistisch interieurBron: My Home

6. Maak het eigen

De minimalistische woonstijl kan perfect gecombineerd worden met andere woonstijlen. Maak je interieur eigen! Voeg wat moderne accessoires toe, gebruik af en toe een opvallend kleurtje of maak een te gekke fotowand.

minimalistisch interieurBron: The ultra linx

Zie ook:
-Minimalistisch saai? Deze interieurs bewijzen het tegendeel
-10x de mooiste minimalistische badkamers
-Voordelen van een minimalistische slaapkamer

 
 
Accessoires

28x Trendy wanddecoratie

geschreven door lynn_zweeris
28x Trendy wanddecoratie

Op de wand kun je hele verhalen vertellen met prints en posters. Vind je het gewoon leuk staan of word je elke dag weer gemotiveerd door de quotes? Op een wandplank worden alle snuisterijen uitgestald. Maak een mix van persoonlijke spullen en prints, zo blijft jouw wand uniek. Prints kun je elke...

meer...