Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Slaapkamer

5 tips voor een dromerige sfeer in de slaapkamer

geschreven door Tess
5 tips voor een dromerige sfeer in de slaapkamer

In de slaapkamer wil je tot rust komen. Misschien heb je veel stress op je werk of heb je even een pauze nodig van de dagelijkse drukte om je heen. Een slaapkamer waarbij het voelt alsof je je in een oord begeeft, is dan een echte uitkomst. We dromen allemaal van een dromerige slaapkamer, toch? In deze blog geven we hiervoor 5 handige tips en shop je gelijk de mooiste woonitems. Pas wel op: na het volgen van deze tips wordt het nog moeilijker om je bed uit te komen!

1. Nude tinten

De juiste kleuren doen al het halve werk! Zo kun je het beste gaan voor zachte nude tinten als beige, taupe of lichtgrijs. Wanneer je het geheel licht houdt, lijkt het alsof je op wolken slaapt. Ga voor een ton sur ton effect voor een minimalistisch en rustig resultaat. Toch wat kleur toevoegen? Dan doen pasteltinten het altijd goed!

dromerige-slaapkamer-pastelBron: Livingstories via HomeDeco Binnenkijken

2. Hemels liggen

Bij een dromerige slaapkamer hoort een hemelbed. Maar deze haal je natuurlijk niet zo gemakkelijk in huis. Een leuke manier om de illusie van een hemelbed te creëren, is om lakens boven het bed te spannen. Dit zorgt voor een knus en geborgen gevoel wanneer je in bed ligt. Als je dan ook nog eens een fijn matras hebt, slaap jij daadwerkelijk als een engeltje.

dromerige-slaapkamer-hemelbedBron: Casabinus via HomeDeco Binnenkijken

3. Wegdromen bij behang of muurstickers

Behang met een leuk printje kan ook voor een dromerige sfeer zorgen en is daarnaast super trendy! Kies dan bijvoorbeeld voor een print met mooie vogels of dit wolkenbehang met waterverf.

dromerige-slaapkamer-behangBron: House of Fetch

4. Niet te gek met accessoires

Om een dromerige sfeer te creëren in de slaapkamer kun je beter niet te veel accessoires gebruiken. Less is more! Ga voor een aantal mooie items van natuurlijke materialen. Door niet helemaal los te gaan met kleurrijke accessoires creëer je een rustig beeld zonder teveel prikkels.

dromerige-slaapkamer-accessoiresBron: Nikyaliezen via HomeDeco Binnenkijken

5. Sfeervolle verlichting

Maak jouw dromerige slaapkamer helemaal af met de juiste sfeerverlichting. Sfeerverlichting en rust gaan namelijk hand in hand. Felle lampen willen we dus proberen te vermijden. Ga voor warm licht dat je kunt dimmen. Ook de lampenkap doet veel voor de sfeer. Een kap van linnen straalt meer rust uit dan bijvoorbeeld een stalen lampenkap.

dromerige-slaapkamer-verlichting-mlBron: Marielouisevd via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Trend: nude tinten in je interieur
- Deze 4 stylingfoutjes laten je slaapkamer onbewust goedkoper ogen
- Shop the look: lichte slaapkamer met zandtinten

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...