Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
Inspiratie

Tips om de baby-/kinderkamer veilig te maken

geschreven door Rosa
Tips om de baby-/kinderkamer veilig te maken

Vanaf het moment dat je kindje geboren is, ben je continue bezig om de kleine te beschermen en te zorgen dat hij of zij zich niet bezeerd. Baby's en kleine kinderen zijn erg nieuwsgierig en proberen op hun eigen manier de wereld te ontdekken. Om je nieuwsgierige kindje optimaal te beschermen, hebben wij een aantal tips samengesteld om de baby- en kinderkamer zo veilig mogelijk te maken. Zo proberen we jou weer een zorg uit handen te nemen ;).

Bron: Make hey1. Dek de stopcontacten af

Deze tip is erg voor de hand liggend maar tóch wordt 'ie vaak vergeten. Koop voor je stopcontacten een stopcontactbeschermer. Dit kleine plaatje voorkomt dat je kindje z'n vingers of andere voorwerpen in het stopcontact kan stoppen.

2. Pas op met lades en deuren

Voorzie de lades van de kast of commode van stoppers, zo kunnen er geen vingertjes tussenkomen ;). Als je dan toch bezig bent met stoppers en buffers, hang er direct eentje aan de deur zodat deze niet hard kan dichtslaan. Als je het helemaal veilig wilt maken, kun je zelfs nog een deurspleetbeveiliger kopen, deze beveiliger dekt de kant van de scharnieren helemaal af.

Bron: Project Nursery3. Schroef grote meubels vast aan de muur

Als je kleintje ietsje ouder is, zal het vaak voorkomen dat hij of zij lekker op de kinderkamer aan het spelen is. Doordat ze zo nieuwsgierig zijn, zullen ze overal op willen klimmen en aan meubels trekken. Als je de kast en commode vastschroeft aan de muur, kan deze niet omvallen.

4. Verwarming

Aan een verwarming of een ouderwetse kachel kunnen kinderen zich lelijk branden. Zorg er dus voor dat deze altijd is afgeschermd door bijvoorbeeld een hekje. Als de kinderen iets ouder zijn kun je ze leren dat de kachel 'heet' is of 'au' doet, maar neem voor baby's altijd het zekere voor het onzekere.

Bron: akindesignstudio5. Een veilige slaapplek

In de eerste maanden dat de kleine op de wereld is, zal 'ie veel tijd doorbrengen in een wieg of ledikant. Het is dan ook belangrijk dat je het bedje op de juiste manier opmaakt. Gebruik de eerste twee jaar nooit een kussen en dekbed, maar ga voor en laken en een deken. Als je kindje deze van zich aftrapt, kun je kiezen voor een slaapzakje. Deze zijn voor alle verschillende seizoenen verkrijgbaar.
Let er bij het plaatsen van het wiegje ook op dat je deze niet direct naast een kachel zet. Dan is de kans groot dat je kindje het veel te warm krijgt.

6. Kies juiste opbergplaatsen

Veel jonge ouders kiezen de box als opbergplaats, op het eerste gezicht denk je ook dat dit een veilige plek is. Totdat je de kleine in de box wilt neerleggen. Het speelgoed ligt in de weg óf als je een kleine ontsnappingskoning(in) hebt kunnen ze het speelgoed opstapelen en zo uit de box klimmen.
Kies daarom liever voor opbergboxen, manden of schaf een box aan met een ingebouwde lade. Als dit allemaal geen optie is, koop dan speciale opbergzakken die je aan de box kunt bevestigen.

Bron: Little look7. Zorg voor de juiste verlichting

Verlichting in een kamer helpt voor een groot deel mee aan de veiligheid. Als de verlichting niet in orde is, is de kans vele malen groter dat iemand zich stoot of ergens over struikelt. Zorg dus dat er 's nachts ook altijd een nachtlampje brandt.

8. Pas op met giftige materialen

Als je aan de slag gaat met verf, let er dan op dat er alleen veilige ingrediënten in de verf zitten. Kinderen zitten overal aan, ook met hun mondje. Check dus altijd even de bestanddelen of als je het zeker wilt weten, vraag advies aan de verkoper.

Bron: yourhomeandgarden9. Check de kamer op onveilige hoekjes

Iedere kamer heeft wel verschillende onveilige hoekjes. Denk aan de scherpe punt van de commode, die ene plint met een scheurtje erin of dat vloerkleed dat enorm uitvalt. Je kunt over scherpe hoekjes een soort hoekje van plastic schuiven. Deze zijn bij iedere babyzaak wel te vinden. Vervang de plint met scheur of plaats hier strategisch een groot meubel voor én gooi dat oude vloerkleed weg en koop een nieuw, veilig exemplaar.

10. Plaats de babyfoon niet in handbereik van je kindje

Ook deze tip ligt enorm voor de hand en toch zijn er veel mensen die het vergeten. Let er bij het plaatsen dus op dat 'ie goed bereik heeft en de kleine 'm niet te pakken kan krijgen.

11. Hang een rookalarm op

Als een kindje nog heel jong is, kan deze zelf nog niet om hulp roepen. Plaats dus een rookalarm in de kamer van de kleine. Better save than sorry!

Bron: Paulina Arcklin 
 

Eerste huis gekocht? Vermijd deze 5 veelgemaakte decoratiefouten

geschreven door Julia
Eerste huis gekocht? Vermijd deze 5 veelgemaakte decoratiefouten

Wanneer je je eerste huis koopt is één van de leukste dingen natuurlijk het inrichten ervan. Hoe leuk het ook is, kleine decoratiefoutjes liggen op de loer. Om ervoor te zorgen dat het inrichten van jouw nieuwe huis vlekkeloos verloopt, vertel ik in deze blog over de 5 veelgemaakte fouten die je ...

meer...