Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

Tips om een compleet nieuw huis in te richten

geschreven door Rosa
Tips om een compleet nieuw huis in te richten

Yay! Je hebt eindelijk de sleutel van je nieuwe woning in handen. Nu kan je je focussen op de inrichting, alleen waar moet je beginnen? Waar zet je de eettafel, het tv-meubel en de bank? Daarnaast heb je ook nog accessoires en lampen nodig!

Het inrichten van een nieuwe woning kan een hoop stress opleveren, helemaal als je niet weet waar te beginnen en hoe je dit het beste kunt aanpakken. Daarom hebben wij 6 tips samengesteld zodat je enkel plezier krijgt in het inrichten van je nieuwe paleisje.

1. Waar gaat iedere ruimte voor dienen?

Of je nu een nieuwbouwwoning koopt of een woning van iemand anders overneemt, het is belangrijk om van te voren te bepalen welke ruimte waarvoor gaat dienen. Ook kun je nu meteen kijken of je ruimtes aan wilt passen, bijvoorbeeld of het mogelijk is om een muur eruit te halen om een grotere woonkamer te creëren of je juist een extra muurtje toevoegt zodat je een aparte waskamer en een aparte opslagkamer krijgt bijvoorbeeld. Daarnaast is het belangrijk om naar je wensen in de toekomst te kijken: heb je een kinderwens? Zou je op den duur thuis willen werken? Bekijk de mogelijkheden om een kantoor aan huis te maken, nu er nog geen meubels staan is het namelijk veel makkelijker om de indeling van het huis te veranderen.

2. Kies waar je de verlichting plaatst

Een lichtplan maken is helemaal niet lastig, helemaal niet als je de eerste tip hebt toegepast. Dan weet je precies welke ruimte waarvoor gaat dienen en waar je dus de meeste verlichting nodig hebt. Daarnaast is het handig om direct op alle verlichting een dimmer te zetten, dit zorgt voor een hoop sfeer in huis en je kunt de felheid van het licht dus heel makkelijk aanpassen aan de gelegenheid.


Bron: Amber Interior Design

3. Maak een moodboard

Door middel van een moodboard breng je je eigen stijl goed in beeld. Veel mensen hebben namelijk geen idee wat hun stijl precies is omdat ze zoveel verschillende dingen mooi vinden. Ga de woonmagazines af, knip brochures, advertenties en sfeerbeelden uit en plak of leg dit allemaal bij elkaar. Daarnaast kun je op Pinterest ook heel gemakkelijk verschillende borden aanmaken voor bijvoorbeeld verschillende ruimtes in huis.

4. Schets een plattegrond

Schets een plattegrond van je huis op schaal. Want je kunt nog wel zo verliefd zijn op die te gekke eettafel van 3 meter, maar als dat niet past in de ruimte óf in de knel komt met andere meubels is dat natuurlijk hartstikke zonde. Op een plattegrond kun je vast schuiven en een indeling maken hoe je je meubels wilt hebben. Door een plattegrond te maken kun je ook goed zien of je bijvoorbeeld voor een hoekbank moet gaan of juist helemaal niet. Het is even een werkje, maar geloof ons, het werkt echt!


Bron: Gravity Home

5. De basis is erg belangrijk

Nu je de indeling van de ruimtes weet en je een idee hebt welke stijl er in huis komt kun je beginnen met de basis. Denk aan de wanden, kozijnen en de vloer. Wij raden altijd aan om te beginnen met een witte of neutrale basis. Je kunt dit makkelijk overschilderen als je uiteindelijk toch liever een knalblauwe muur wilt. Pas als je meubilair erin staat heb je een totaalplaatje. Het komt geregeld voor dat iemand z'n wanden in een te gekke kleur heeft geverfd, maar zodra de meubels erin staan erachter komt dat het geheel toch te druk is. Houd de basis dus neutraal en rustig.
Extra tip: als je nog een vloer moet leggen, leg dan door het hele huis dezelfde vloer, dit straalt een hoop rust uit.

6. Shoppingtime!!

Nu de basis is gelegd kan het allerleukste van een huis inrichten beginnen. Het is tijd om te shoppen! Gebruik je moodboard als rode draad tijdens het shoppen en begin met de basismeubelen zoals een bank, eettafel, fauteuil en eetkamerstoelen. Als je de basis hebt gelegd kun je aan de slag met een vloerkleed, tv-meubel, kastjes en bijzettafels. Als allerlaatste kun je voor accessoires gaan shoppen omdat je nu precies weet hoeveel ruimte je over hebt en hoe de kleuren van je meubels overkomen in huis. Een kleur kan door de lichtinval in huis namelijk heel anders ogen dan in de winkel.
Denk er ook aan dat je niet alles in één keer kunt kopen, de eerste maanden zal je huis dan ook misschien nog een beetje kaal aanvoelen omdat je nog niet de juiste accessoires hebt gevonden. Geef het wat tijd!


Bron: MyDomaine

 
 
Inspiratie

5 ideeën om de ruimte onder de trap te decoreren

geschreven door Julia
5 ideeën om de ruimte onder de trap te decoreren

Bij veel huizen zit er een kast onder de trap, oftewel een trapkast. Daarmee ben je meteen van die lastige schuine wand af. Is dit bij jouw huis niet het geval? Dan kan het best lastig zijn om iets van deze ruimte te maken. Mocht je nog wat tips kunnen gebruiken, dan geef ik j...

meer...