Tips om je kleine huis efficiënt in te richten

geschreven door roosbecker

Tips om je kleine huis efficiënt in te richten

We love tiny houses! Een klein huisje kun je zelf zo efficiënt mogelijk inrichten als jij maar wilt, met daarbij vaak het voordeel dat jouw huisje op een gunstige locatie ligt. Vaak zijn dit studio’s in een stadscentrum, maar dit kunnen ook appartementen boven, bijvoorbeeld, een win kel zijn. Natuurlijk wil je geen sfeer en functionaliteit verliezen door het minimale oppervlak maar dat hoeft gelukkig ook niet. Met deze tips kun jij optimaal gebruik maken van alle hoekjes en ruimtes en evengoed de ‘thuiskom’ sfeer krijgen.

Maak maximaal gebruik van natuurlijk (dag)licht

Hoe lichter je de ruimte maakt, hoe groter het oogt. Natuurlijk licht geeft het idee alsof de kamer opener is.

Bron: Jenny Portland

Geef je muren een lichte kleur

Hiermee maak je de ruimte groter lijken en kun je gemakkelijker felle kleuren gebruiken als accenten zonder dat jouw huisje of kamer minuscuul lijkt.

Bron: Gravity Home

Zoek het hogerop

Omdat je al niet veel ruimte hebt, laat staan opbergruimte, is het een goed idee om juist de hoogte in te werken in plaats van alleen vloerruimte te benutten. Een kast die tot het plafond loopt of een bed vide zijn ideeën om alle ‘space’ tot het plafond te gebruiken.


Bron: Jessica Santin

Kleur accenten

Met felle kussens of vazen en potjes in verschillende kleuren kun je je ruimte evengoed iets spannends geven, zonder het te laten verkleinen.

Bron: Jessica Santin

Be organised

Wij mensen zijn van nature verzamelaars, en al die spullen moet je ergens kwijt kunnen. Met leuke mandjes, wandplanken en opbergdozen wordt het makkelijk om al jouw spullen netjes op te bergen en het ziet er ook nog eens leuk uit. Zolang je jouw ruimte ook opgeruimd houdt, lijkt het ook groter.

Bron: Idea Stand

     
Follow us:
   
BlogSociety