Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Baby & Kind

Tips om van de kinderkamer ook een speelkamer te maken

geschreven door Iris
Tips om van de kinderkamer ook een speelkamer te maken

Je kunt eigenlijk alle kanten op met een kinderkamer. Je kroost moet er lekker kunnen slapen, tot rust kunnen komen, zichzelf kunnen zijn en zich kunnen ontwikkelen. Kinderen ontwikkelen zich spelenderwijs en daarom is het combineren van de (kinder)slaap- en speelkamer niet eens zo'n heel gek idee!

Je kunt deze combinatie subtiel houden, maar je kunt ook de kamer opdelen en de ene helft als kinderkamer inrichten en de andere helft omtoveren tot een heus speelparadijs. Om je wat meer een idee te geven van deze combinatie en vooral inspiratie te laten opdoen, heb ik een aantal tips om van de kinderkamer ook een speelkamer te maken.

kinderkamer-speelkamerBron: charisathome via HomeDeco Binnenkijken

Tip 1: zorg voor ruimte

Het is belangrijk dat wanneer je de kinderkamer en speelkamer met elkaar wilt combineren, dat je er de ruimte voor hebt. Als de kinderkamer nu al aan de kleine kant is, zal je wel een paar kleine speelse elementen kunnen toevoegen maar kun je niet helemaal uitpakken. Het kan anders net even te druk worden en dat is niet de bedoeling.

kinderkamer-speelkamerBron: ohlalot via HomeDeco Binnenkijken

Tip 2: kies voor een speelbed

Wat je natuurlijk wel goed in een kleinere ruimte kunt toevoegen, is een speelbed. Hierdoor kan je kind beneden - of boven - slapen en kun je er een speelruimte creëren. Als je een speelruimte boven het slaapgedeelte wilt realiseren, zorg er dan wel voor dat er bijvoorbeeld een net hangt, zodat de kids veilig kunnen spelen.

kinderkamer-speelkamerBron: fabrykdesign via HomeDeco Binnenkijken

Tip 3: voeg een speelkleed toe

Toch meer van de subtiele aanpak? Los speelgoed, opgeborgen in manden met een leuk speelkleed ernaast is ook een goede oplossing. Door bepaalde hoeken van de kamer een functie te geven, creëer je ook al rust in de tent en kun je met accessoires ook de combinatie van kinder- en speelkamer maken.

kinderkamer-speelkamerBron: flodubois via HomeDeco Binnenkijken

Tip 4: hang een schommel op

Dit is eigenlijk het item om dé combinatie te maken. Een schommel in de kinderkamer ophangen is fantastisch. Het staat speels, nonchalant en gedurfd, je kroost zal het helemaal te gek vinden. Het is zoiets kleins, maar heeft een groots effect!

kinderkamer-speelkamerBron: homease

Zie ook;
- 10 mooie genderneutrale babykamers
- 5 tips om een fijne kinderkamer te sylen
- 28x musthaves voor een groene babykamer

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...