Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Koken & Tafelen

Tips om verschillende eetkamerstoelen met elkaar te combineren

geschreven door Mara
Tips om verschillende eetkamerstoelen met elkaar te combineren

Een leuke en eenvoudige manier om de eethoek nog mooier te maken, is door verschillende eetkamerstoelen te gebruiken. Want waarom zou je zes dezelfde stoelen shoppen, als je ook zes verschillende kan kiezen?! ;-) Door eetkamerstoelen met elkaar te mixen & matchen creëer je een speels en interessant geheel. Het maakt je interieur uniek en origineel.

Maar hoe kun je het beste beginnen? Welke materialen kun je goed met elkaar mixen & matchen, zonder dat het te rommelig oogt? In dit artikel geef ik je inspiratie en tips, zodat ook jouw eethoek een mooi geheel wordt - en voorkom je dat het eruit ziet als een bij elkaar geraapt zooitje. ;-)

De belangrijkste tip bij het combineren van verschillende eetkamerstoelen: kies altijd een bepaald thema. Dat kan heel duidelijk zijn: allemaal zwarte stoelen, maar in andere modellen. Of: allemaal stoelen met fluwelen zitting. Maar het kan ook iets minder opvallend: allemaal verschillende modellen én kleuren, maar wel in pasteltinten. Door een (subtiel) thema te kiezen, creëer je een kloppend geheel en vermijd je een rommelige look.

Zelfde stoel, andere kleuren
Een simpele manier om een speels én passend geheel te creëren, is door voor dezelfde stoelen te gaan, maar dan in andere kleuren. De verschillende kleuren maken het net iets interessanter en unieker, terwijl hetzelfde model de rust bewaard.

eetkamerstoelen combinerenBron: Huisjeop45 via HomeDeco Binnenkijken

eetkamerstoelen combinerenBron: Huisjevanmichelle via HomeDeco Binnenkijken

Verschillende materialen
Je kunt natuurlijk ook voor compleet andere stoelen gaan: een houten stoel combineren met eentje van kunststof en metaal. Toch zal je bij onderstaande foto's zien dat er een mooi geheel is. Dat komt doordat de stoelen in dezelfde kleuren zijn als de rest van het interieur. Ook op die manier creëer je een kloppend geheel en voorkom je dat het bij elkaar geraapt lijkt.

eetkamerstoelen combinerenBron: Thuizop5 via HomeDeco Binnenkijken

eetkamerstoelen combinerenBron: huisvanisa via HomeDeco Binnenkijken

eetkamerstoelen combinerenBron: Huisje_in_houten via HomeDeco Binnenkijken

Eentje anders
Allemaal verschillende eetkamerstoelen iets teveel van het goede? Ga dan voor slechts één andere stoel! Bijvoorbeeld één kleurrijke stoel tussen vijf zwarte stoelen, of juist precies andersom. Door één eyecatcher neer te zetten maak je de ruimte al direct wat interessanter en unieker.

eetkamerstoelen combinerenBron: Wendyvnijen via HomeDeco Binnenkijken

eetkamerstoelen combinerenBron: Jeannettevanluyck via HomeDeco Binnenkijken

eetkamerstoelen combinerenBron: Bijveer via HomeDeco Binnenkijken

Één kleurgroep
Een subtiel thema; voor één kleurgroep gaan. Je kunt dan alsnog helemaal los gaan met verschillende modellen, materialen en kleuren, maar wel allemaal in één groep, zoals pastelkleuren. Erg mooi!

eetkamerstoelen combinerenBron: casa_color via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- 20x de mooiste smaragdgroene eetkamerstoelen
- Budget shopping: 20x velvet eetkamerstoelen onder €80
- De leukste eetkamerstoelen voor bij je houten tafel

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...