Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Slaapkamer

Tips & tricks voor een kleine slaapkamer

geschreven door Rosa
Tips & tricks voor een kleine slaapkamer

Helaas zijn niet altijd alle slaapkamers even groot. Sommigen zijn gezegend met een grote ruimte, terwijl andere het met een mini-slaapkamer moeten doen. Dit hóeft helemaal niet erg te zijn! Als je 'm een beetje slim indeelt en gebruik maakt van de juiste kleuren kun je de slaapkamer namelijk veel groter laten lijken dan 'ie daadwerkelijk is. Hoe je dit doet? Daar hebben wij handige tips voor samengesteld!

kleine-slaapkamer Bron: Archer Interior

Lichte kleuren & slimme contrasten

Het is algemeen bekend dat lichte kleuren een ruimte optisch groter maken. Een lichte kamer nodigt ook veel meer uit. Toch hoef je heus geen spierwitte slaapkamer te creëren. Maak namelijk gebruik van slimme contrasten. Hiermee wordt in dit geval bedoelt, dat je ook lichte contrastkleuren gebruikt. Kies bijvoorbeeld een witte basis, maar vul 'm aan met lichtblauwe accentkleuren of aardetinten.

Maak goed gebruik van het natuurlijke licht

Als je gezegend bent met grote ramen in je slaapkamer dan ben je een van de lucky ones. Met grote ramen verbind je namelijk de buitenwereld met de slaapkamer waardoor 'ie er direct groter uitziet. Maak dan ook, zoveel als je kan gebruik van het natuurlijke licht.

kleine-slaapkamer Bron: Modern Home Decor

Plaats spiegels op strategische plaatsen

Spiegels op de juiste plaats kunnen zó veel voor je interieur doen! Door ze strategisch te plaatsen weerkaatsen ze namelijk licht en oogt de ruimte veel groter. Ook is het een idee om bijvoorbeeld een kast met spiegelwand aan te schaffen. Zo lijkt de ruimte bijna 2x zo groot!

Haal de troep & overbodige items weg

Om de ruimte groter te laten lijken, is het belangrijk om alle troep en overbodige items uit het zicht te hebben. Als je iets langer dan een jaar niet hebt gebruikt, gooi je het weg en alle items die je wel nog gebruikt berg je mooi op in opbergers zodat deze niet in het zicht zijn. Als je deze regels aanhoudt door het hele huis, zul je zien dat je ook nooit meer rommeltjes door het huis hebt liggen.

kleine-slaapkamer Bron: Archer Interior

Zie ook:
-Met deze kleine aanpassingen krijgt je slaapkamer een complete makeover
-Binnenkijken: twee prachtige donkere slaapkamers
-3 manieren waarop je je bed kunt stylen

Tuin

tuinieren voor beginners

geschreven door Gabrielle
tuinieren voor beginners

De lente is eindelijk in aantocht en dat betekent dat het tijd is om de handen uit de mouwen te steken en je groene vingers aan het werk te zetten! Of je nu een balkon, een kleine patio of een ruime achtertuin hebt, lentetuinieren biedt een kans om te genieten van de buitenlu...

meer...