Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Tips voor een gezellige herfst-sfeer, binnen én buiten

geschreven door Beau
Tips voor een gezellige herfst-sfeer, binnen én buiten

De zomer is voorbij, de herfst komt op gang. De bomen zullen verkleuren, de dagen worden korter en de thermometer daalt. Een goede reden dus om de herfstsfeer in huis te halen!

Na de heerlijke zwoele zomeravonden in de tuin is het tijd om de gezelligheid naar binnen te verhuizen. Omdat we meer tijd binnen doorbrengen is het de moeite waard om je interieur eens kritisch te herzien. De meubels geven de basis aan, maar de sfeer wordt in de woonkamer mede bepaald door de accessoires.

Wil je leven met de seizoenen? Met een paar simpele veranderingen maak je je huis helemaal herfst-klaar.

Tips voor buiten

Sprookjesachtige sfeerverlichting voor in de tuin. Met fakkels en kaarsen kun je de sfeer buiten extra verhogen. Brandende fakkels kun je op elke willekeurige plek in de grond kunt steken. Je kunt deze fakkels en stormlantaarns vullen met lampolie. Maak in de tuin een sfeervol hoekje door seizoen-accessoires, kransen, windlichtjes, pompoenen, winterplanten, et cetera bij elkaar te zetten.



Bron: Studio Marijke Schipper

Ook kun je pompoenen creatief bewerken, hier wat tips:

Kies een pompoen met een platte bodem, dit is later de ondergrond voor je waxinelichtje. Was de pompoen eerst en laat hem drogen! Bepaal de positie van je ontwerp eerst voordat je begint met snijden. Teken je ontwerp met potlood of stift op de pompoen, dit maakt het later makkelijker met snijden. Snijd als eerste een opening waar je hand doorheen kan. Meeste mensen maken de opening aan de bovenkant, maar het is makkelijker en veiliger om de opening aan de onderkant te maken. Het aansteken van het waxinelichtje gaat dan beter.

Het gereedschap dat je kunt gebruiken voor het leeghalen van de pompoen:

Een metalen lepel of ijsschep om de pulp eruit te scheppen. De dikke pulp binnenin de pompoen haal je eruit, je kan hier heerlijke gerechten van maken.

Een kartelmes om je ontwerp eruit te snijden.

Een naald om de stukken eruit te trekken.

De pompoen schil moet nog ongeveer 5 cm dik blijven. Was de pompoen en laat hem opnieuw drogen! Daarna is je pompoen klaar voor gebruik.

Tips voor binnen

Omdat we meer tijd binnen doorbrengen is het de moeite waard om eens iets te veranderen, te verplaatsen en opnieuw te decoreren.

Gebruik grote / kleine kussens in de kleuren rood, oranje en geel om herfstkleuren in huis te halen.

Gooi een plaid of grand foulard over een bank of fauteuil. Kies voor warme kleuren in je interieur, rood, oranje, geel en donkerrood doen het altijd goed.

Leg in de herfst een vloerkleed in het zitgedeelte, zo heb je tijdens de koude dagen een zachte, warme ondergrond.

Haal de zomerse kaarsen uit het interieur en vervang ze voor kaarsen in herfstkleuren.

Vervang de zomergordijnen voor een winterversie. In de winter houden dikkere gordijnen tocht tegen en de warmte binnen.

Haal de zomerpotpourri weg en vervang ze voor herfstgeuren.



Bron: WonenOnline

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...