Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Koken & Tafelen

Tips voor een mooi gedekte paastafel

geschreven door Maartje
Tips voor een mooi gedekte paastafel

Het is officieel lente. De tijd gaat zo ontzettend snel en voor je het weet is het weer Pasen. Tijd om alvast na te denken over hoe jouw paastafel eruit gaat zien. Heerlijk een ontbijt of brunch aan een mooi gedekte tafel. Daarvoor heb ik wat leuke tips voor jullie.

1. Tafelkleed of placemats

Begin eerst met de basis en dat is een tafelkleed of placemat. Kies een vrolijk tafelkleed of placemat uit want het is tenslotte lente. Er zijn veel verschillende soorten paaskleden te krijgen, maar je kan ook kiezen voor gewoon een vrolijk kleurtje. Wil jij iets creatiever zijn? Kies dan bijvoorbeeld voor een doorzichtig tafelkleed en leg hieronder wat decoratie, zoals veertjes.

paastafelBron: Look what I made

2. Servies

Dit punt is eigenlijk wel het belangrijkste van de hele tafel. Na het kiezen van een leuk tafelkleed of placemats, kan je beginnen met het dekken van de tafel. En dan begin je natuurlijk met het servies. Het leukste is om de tafel te dekken met lichtkleurig servies, gewoon wit of een mooie pasteltint. Tegenwoordig is het een trend om servies met elkaar te combineren, verschillende soorten borden met elkaar, maar ook glazen. Je kan ervoor kiezen één formaat bord te gebruiken, maar voor een chique uitstraling kan je er meerdere gebruiken.

paastafelBron: Color by K

3. Servetten

Bij een gedekte tafel horen natuurlijk wel servetten. Of je kiest voor papieren of stoffen servetten maakt niet uit. Kies ze in een leuk kleurtje, wit of met een leuke print erop die in het paasthema past. Doe om de stoffen servetten een mooie servetring en je tafel is om door een ringetje te halen ;-)!

4. Bloemen

Bloemen kunnen eigenlijk niet missen op een paastafel. Bloemen maken de tafel een stuk vrolijker. Je kan kiezen voor een mooie vaas met bijvoorbeeld tulpen, een veldboeket of ander soort bloemen. Je kan ook verschillende kleine vaasjes of flesjes neerzetten met bloemetjes erin. Rond Pasen zijn er veel leuke decoratieve vazen of bloempotjes te krijgen met bloembollen erin, deze staan erg leuk op een paastafel.

paastafelBron: Boxwood Avenue

5. Overige decoratie

Is de tafel nog niet paasachtig genoeg? Dan kan je nog veel verder gaan met decoratie. Zet een lekkere chocolade paashaas bij elk bord of leg over de hele tafel wat chocolade-eitjes neer. Een paastak op tafel doet het altijd wel goed, hang hier dan wat leuke paashangers in. Je kan het zo bont maken als je zelf wilt. Laat je creativiteit lekker op zijn beloop.

Zie ook:
- 20x servies in groen- en blauwtinten
- 5x het leukste behang op een rij
- Trend: servies in seventies style

 
 
Inspiratie

Geef je huis een mini make-over met deze simpele tips

geschreven door Rosa
Geef je huis een mini make-over met deze simpele tips

Soms wil je graag je hele interieur omgooien, ben je het oude zat en ben je toe aan een frisse wind door je interieur. Dit begrijpen wij als interieurliefhebbers natuurlijk als geen ander. Maar, wij begrijpen ook als geen ander dat hier niet altijd budget voor is. Daarom heb ...

meer...