Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Kerst

Tips voor een mooie kersttafel

geschreven door Iboya
Tips voor een mooie kersttafel

De kerst komt er weer aan dus dat betekent eten, eten en nog eens eten. En dat is alleen nog maar leuker als je aan een feestelijk versierde tafel zit. Je kan niet vroeg genoeg beginnen met bedenken hoe je je huis, kerstboom of kersttafel wil versieren. Daarom geef ik je nu alvast wat tips voor een beeldschone kersttafel!

Bedenk een thema

Kies je er bijvoorbeeld voor om alles in dezelfde kleur te doen of juist verschillende kleuren? Probeer in ieder geval dezelfde stijl aan te houden. Zo creëer je rust en ziet het geheel er netter uit.

versierde kersttafel Bron: Settingforfour

Tafelkleed

Een tafelkleed is de basis van je kersttafel. Zorg er dus voor dat deze goed bij je gekozen thema past. Bedenk of je je tafelkleed rustig of juist druk wil. Zo kan je de rest van je tafel daar op aanpassen. Je kan ook voor een tafelloper kiezen, leg 'm in de lengte over de tafel. Dit geeft een leuk effect.

versierde kersttafel Bron: CountryLiving

Servies

Als je een tafelkleed gekozen hebt kun je gaan bedenken welk servies je erop gaat zetten. Pak je mooiste servies uit de kast en ga aan de slag. Wat een leuk en chique effect geeft is het stapelen van borden, eerst een groot bord en daar bovenop een kleiner bord.

servies kersttafel Bron: CoteMaison

Glazen

Zet ook verschillende glazen neer zodat je gasten niet alle verschillende drankjes uit hetzelfde glas hoeven te drinken. Zet bijvoorbeeld een wijnglas neer maar ook een glas voor fris of water. Dit ziet er erg feestelijk uit.

kersttafel servies Bron: Tableanddine

Bestek

Het bestek kan natuurlijk niet ontbreken. Kies voor bestek dat bij je thema past. Heb je bijvoorbeeld veel goud tinten op je kersttafel? Gebruik ook goud bestek. Zorg ervoor dat je genoeg bestek hebt voor verschillende gerechten. Dit ziet er ook leuk uit op de tafel. Je kan het bestek neerleggen volgens de tafeletiquette maar dat hoeft natuurlijk niet!

bestek kersttafel Bron: Magazine.designbest

Details

De details op de kersttafel maken het geheel nog feestelijker. Doe bijvoorbeeld leuke lintjes om de servetten, zet kaarsen neer of voeg dennentakjes toe. Zo wordt alles wat speelser. Als je nog iets extra wil toevoegen op je kersttafel is een menukaart ook een leuk idee. Maak dit bijvoorbeeld zelf en zet de namen van je gasten erop zo maak je je tafel ook nog persoonlijk.

details kersttafel Bron: MagazineHayleyParty

Zie ook:
-10x inspiratie voor een Scandinavische kerstsfeer
-26x stylisch kerstdecoratie
-Dit zijn de leukste alternatieve kerstbomen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...