Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Inspiratie

Stappenplan voor het maken van jouw eigen moodboard

geschreven door Tess
Stappenplan voor het maken van jouw eigen moodboard

Een moodboard maken is hartstikke leuk om samen met vriendinnen of met de kinderen te doen! Al is het om hem daarna alleen maar mooi neer te zetten of om serieus inspiratie op te doen voor een nieuwe inrichting. Volg ons stappenplan om heel gemakkelijk een prachtig moodboard te creëren. Ga lekker creatief aan de slag!

Stap 1. Kies een ondergrond
Misschien kies jij er wel voor om jouw moodboard helemaal vol te plakken met afbeeldingen. In dit geval is de eerste stap, het kiezen van een ondergrond, niet heel belangrijk omdat je hem later toch niet meer ziet. Als dit niet het geval is, is het belangrijk om eerst goed te kijken naar de ondergrond die je gaat gebruiken voor je moodboard. Dit bepaalt al een deel van de sfeer die je wilt gaan laten zien. Duplex karton is bijvoorbeeld een mooie stevige ondergrond. Maar ga je voor wit, zwart of grijs?

Stap 2. Scheuren.. heel veel scheuren
Pak er zoveel mogelijk woontijdschriften (of andere tijdschriften) bij en begin gewoon simpelweg met scheuren. Een kleine afbeelding op een bladzijde die je leuk vindt? Scheur gewoon de hele bladzijde eruit. Dit werkt het makkelijkst! Je kunt hem daarna altijd nog bijknippen of scheuren. Zorg ervoor dat je zo veel mogelijk afbeeldingen verzamelt, dan kan je later altijd nog een selectie maken.

Moodboard

Stap 3. Maak gebruik van Pinterest
Persoonlijk vind ik een moodboard het mooist als de afbeeldingen alleen uit een tijdschrift komen of alleen van het internet. Een combinatie daarvan maakt het misschien wat rommelig. Mocht je nou toch niet genoeg hebben aan alleen je tijdschriften, dan zijn er op Pinterest altijd wel mooie foto's en quotes te vinden!

tip: Heb je nou één afbeelding uit een tijdschrift en de rest van internet? Scan die ene afbeelding dan in en print hem daarna weer uit. Op deze manier zorg je ervoor dat alle afbeeldingen op hetzelfde papier zijn afgedrukt!

Stap 4. Zoek materiaal staaltjes
Een moodboard hoeft natuurlijk niet alleen maar afbeeldingen te bevatten. Verschillende materialen, als stof en hout, laten ook heel veel sfeer zien op een moodboard. Jouw moodboard is dan niet alleen om naar te kijken, maar ook om te voelen!

Moodboard
Bron: Ethical Fashion Space

Stap 5. Maak een mooie compositie
Hoe graag je misschien ook wilt gaan plakken: doe dit niet te snel! Zorg er eerst voor dat je zeker weet welke afbeeldingen je gaat gebruiken en op welke manier je ze wilt gaan opplakken.

Stap 6. Plakken maar!
De laatste stap spreekt eigenlijk wel voor zich. Je kunt gaan beginnen met plakken! Doe dit netjes en met niet al te veel lijm zodat het niet onder de afbeeldingen vandaan komt. Gebruik voor het mooiste resultaat speciale fotolijm!

Moodboard
Bron: Je interieur inrichten

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...