Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Twijfel je over meer zwart in de keuken? Gewoon doen!

geschreven door rosa

Twijfel je over meer zwart in de keuken? Gewoon doen!

We begrijpen het volkomen als je een beetje twijfelt over meer zwart in de keuken. Het is tenslotte een krachtige kleur en kan soms wat hard overkomen. Ook kan een teveel aan zwart een beetje afstandelijk aanvoelen. Toch moedigen wij meer zwart in de keuken juist aan! Je creëert met zwart namelijk iets wat je met geen enkele andere kleur voor elkaar kunt krijgen. Ook hoef je bij voldoende natuurlijke lichtinval en de combinatie met andere kleuren helemaal niet bang te zijn voor een afstandelijk effect. In tegendeel zelfs!

keuken-zwart Bron: My Scandinavian Home

Veel mensen denken dat er maar één tint zwart is. Maar, als je goed kijkt, zijn er heel veel tinten zwart! Zo heb je intens donker zwart of juist dat hele donkergrijze. Maar ook verschillende materiaalsoorten kunnen de tinten anders laten lijken. Zwart hout oogt namelijk heel anders dan zwart metaal. Maar ook of je voor een matte of glanzende afwerking kiest heeft veel effect op de look.

keuken-zwart
Bron: Binnenkijken bij Geerteke

Het leukste vinden wij dan ook om verschillende materialen in het zwart met elkaar te combineren. Wat dacht je van glanzende zwarte metrotegeltjes achter het fornuis, houten keukenkastjes met een matzwarte afwerking, een matzwarte kraan en donkere theedoeken om het geheel af te maken. De mix van verschillende materialen geeft diepte en contrast aan de ruimte.

keuken-zwart Bron: Binnenkijken bij Machs

Je bent ook heel vrij in het toevoegen van zwart en de mate daarvan. Sommigen gaan voor een compleet zwarte keuken, anderen gaan liever voor enkel zwarte accessoires en eyecatchers en weer anderen kiezen hier de middenweg. Dit kan door bijvoorbeeld een houten keukenblad op de zwarte kastjes te plaatsen, of door juist een zwart aanrecht over de lichte kastjes te plaatsen. Een zwarte vloer en lichte kastjes of juist andersom.

Als je de ruimte hebt is het extra leuk om een zwart-metalen glazen deur tussen de keuken en het woongedeelte te plaatsen.

keuken-zwart Bron: Coco Lapine Design

Zie ook:
-Deze 3 veranderingen gaan we veel zien in keukens
-Shop the look: keuken met bakstenen muur en een turquoise touch
-20x de leukste cadeautjes voor de keuken onder €20

Ontvang een gratis ontwerp voor een keuken op maat!

Wil jij ook zo’n mooie keuken? Laat je gegevens achter, onze gespecialiseerde partners nemen contact met je op voor een gratis en vrijblijvend advies en ontwerp!
 
Voornaam
Achternaam
E-mail
Telefoonnr.