Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

Van babykamer naar kinderkamer

geschreven door Rosa
Van babykamer naar kinderkamer

Ze zeggen wel eens; 'time flies when you're having fun'. Dit gezegde klopt helemaal want voordat je het weet moet je de babykamer gaan veranderen in een heuse kinderkamer. Je baby wordt te groot voor het ledikant en is toch echt toe aan een groter bed! Dit is vaak het moment waarop veel papa's en mama's ervoor kiezen om de hele kamer aan te pakken. Naast slapen zal je kindje ook vaker op zijn of haar kamertje gaan spelen en binnen no time heeft je kindje ook een bureautje nodig om te kleuren, boekje te lezen of zelfs al te leren!

1. Materialen die tegen een stootje kunnen

Kies in de kinderkamer voor materialen die tegen een stootje kunnen. Ga bijvoorbeeld voor een vloer van laminaat omdat dit makkelijk schoon te houden is. Als je voor behang kiest, ga dan voor vliesbehang, hier kun je namelijk overheen schilderen. Mocht je de kamer in de toekomst nogmaals willen veranderen hoef je alleen nog maar een likje verf over het behang heen te halen.

Bron: Bo concept

2. Kies voor kleuren in plaats van een thema

Jonge kinderen veranderen voortdurend van mening. Het ene moment zijn ze helemaal gek op Barbie, het volgende moment zijn Anna en Elsa van Frozen weer hun idolen. Kies daarom in de kinderkamer liever voor een bepaalde kleurstelling dan voor een compleet 'Barbie-thema'. Het is zonde als je zo je best hebt gedaan op de Barbie-kamer en je kleintje er na een maand alweer op uitgekeken is. Je kunt de kamer aanvullen met accessoires of een dekbedovertrek van hun idool op dat moment.

Bron: Mommo design

3. Kies je toch voor een thema?

Als je toch graag voor een thema gaat, kies dan voor een tijdloos thema zoals auto's, de jungle of bijvoorbeeld vlinders. Op deze manier voorkom je dat je kindje snel is uitgekeken op de kamer.

Bron: Mommo design

4. Zorg voor voldoende opbergruimte

Een kinderkamer brengt vaak veel 'troep' met zich mee; speelgoed, verkleed kleding, kleurplaten en potloden, knuffels en nog veel meer. Om te voorkomen dat de kinderkamer altijd een puinhoop is, is het belangrijk dat je voldoende opbergruimte creëert. Als je geen ruimte hebt voor een grote speelgoedkist, kies dan voor rolbakken onder het bed en gebruik de ruimte in of bovenop de kledingkast.

Bron: Land of Nod

5. Kies de juiste decoratie

In de kinderkamer kun je helemaal losgaan met te gekke accessoires. Gebruik bijvoorbeeld muurstickers om de kamer een totaal andere look te geven, kies voor een gekke lamp en koop een leuk vloerkleed waar de kleintjes lekker op kunnen spelen. Verf een stukje wand met krijtverf of hang een krijtbord op waar je kinderen lekker op kunnen kliederen.

Bron: Afton Bladet

 
 
Planten

Dit zijn de kamerplanten die in de zon kunnen staan

geschreven door Maartje
Dit zijn de kamerplanten die in de zon kunnen staan

Iedere plant heeft andere verzorging nodig. De ene moet je meer water geven dan de andere. En sommige planten houden er wel van om lekker in het zonnetje gezet te worden, maar lang niet allemaal. Wanneer je een plant in de zon zet die er niet zo goed tegen kan, zul je dit vrij snel zien. De randj...

meer...