Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Verschillende stoffen en hun voordelen

geschreven door Lynn
Verschillende stoffen en hun voordelen

Tegenwoordig heb je zoveel stoffen en materialen dat je erin kunt verdwalen. Welke stof heeft nou welke eigenschappen? Dit is vooral een belangrijke vraag als je twijfelt tussen de verschillende soorten. Elke stof geeft je interieur een andere look maar moet ook weer anders behandeld worden. Ben jij ook een echte twijfelaar of wil je graag het verschil weten? In deze blog geef ik je de voordelen van 5 trendy stoffen.

Als je nou echt niet kunt kiezen, combineer je verschillende stoffen. Dit geeft wat meer spanning aan het geheel en zo heb je van alles wat.

Linnen

Heerlijk koel in de zomer en warm in de winter; daar staat linnen om bekend! Deze stof absorbeert vocht heel goed zonder dat het zelf heel vochtig wordt. Om deze reden zorgt het materiaal voor een fris en warm gevoel. De stof ademt en zorgt er dus voor dat jij het ook niet te heet onder je dekbed krijgt. Het is zelfs bewezen dat je sneller in slaap valt in een bed met linnen stof. Ook is het erg schoon omdat bacteriën en schimmels er niet op kunnen leven.

Linnen past goed in de woonstijlen: Scandinavisch, romantisch, modern, bohemien en landelijk.

linnen-dekbed-slaapkamerBron: Anneckohnke via HomeDeco Binnenkijken




 

Katoen

De katoenen stof is een van de makkelijkste soorten uit de familie. Het is een stevige stof die niet snel zal slijten. Het is een natuurlijk en duurzaam materiaal dat prettig aanvoelt. Ook is het in onderhoud erg simpel. Wanneer je kussens weer eens vies zijn geworden, kun je ze op zelfs 95 graden wassen en daarna ook nog strijken. Ook laat katoen zich makkelijk drukken dus bestaat het in alle kleuren van de regenboog.

Katoen gaat goed samen met de woonstijlen: Scandinavisch, Chique, industrieel en retro.

katoen-poster-kledingrekBron: Noordenzoet via HomeDeco Binnenkijken




 

Velvet

Voor een luxe en vooral zachte uitstraling gaan we voor velvet. Deze stof wordt van polyester gemaakt en verkleurd minder snel dan katoen. De haartjes voelen heerlijk zacht en pluizig aan en hebben een mooie glans. Ook heb je met velvet weinig kans op haaltjes, erg fijn als je kat de bank als krabpaal gebruikt. Sommige items van velvet zijn zelfs liquid proof! Velvet verslijt niet snel en is een echte eye-catcher in huis.

Velvet steelt de show in de woonstijlen: hotel chique, Scandinavisch, romantisch, botanisch, klassiek en modern.

velvet-bank-woonkamerBron: Pakhuiswonen via HomeDeco Binnenkijken




 

Leer

Echt leer is duurzaam, tijdloos en een natuurlijk milieuvriendelijk product. Het is erg stevig gedeeltelijk waterdicht en is bestand tegen huisstofmijt en schimmel. Doordat het pluis en stof vrij is, blijft het er geweldig uitzien, zelfs als je het niet speciaal behandeld. Naast dat het ook nog eens lekker ruikt, is leer makkelijk schoon te houden.

(Kunstleren stoffen staan mooi in de woonstijlen: industrieel, vintage en landelijk.

leren-stoel-woonkamerBron: Poufspillows via HomeDeco Binnenkijken




 

Kunstleer

Deze stof heeft veel dezelfde eigenschappen als echt leer. Maar er zit zeker een verschil in. Kunstleer is waterdicht, gemakkelijker in onderhoud en makkelijk schoon te houden. Het heeft een erg hoge slijtvastheid en kunstleer is natuurlijk diervriendelijk.

kunstleren-stoel-met-kussenBron: heerlijk_t_huis via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
- Combineer deze materialen voor een modern klassiek interieur
- Combineer deze materialen voor een stoere look in huis
- De ultieme wintertrend: fauteuils & poefs met teddy stof

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...