Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Woonkamer

Voor- en nadelen van een zwevend en staand tv-meubel

geschreven door Julia
Voor- en nadelen van een zwevend en staand tv-meubel

Als je een tv-meubel gaat kopen moet je verschillende keuzes maken. Je moet het materiaal kiezen, de kleur, de grootte, en ook niet onbelangrijk; ga je voor een staand of zwevend tv-meubel? Om je te helpen bij het maken van deze laatste keuze, heb ik hieronder de voor-en nadelen benoemd.

Zwevend tv-meubel

Voordelen
Er zijn best wat voordelen aan een zwevend tv-meubel. Het eerste voordeel is dat je daarmee zelf bepaald hoe hoog je tv komt. De hoogte van je tv-meubel bepaald ook gelijk hoe hoog je tv komt (als je een staande tv hebt). Daarnaast heb je onder het meubel ruimte, waardoor je er makkelijk schoonmaakt. Tot slot zorgt een zwevend tv-meubel ervoor dat je woonkamer ruimer oogt omdat er meer van de vloer te zien is.

Nadelen
Een nadeel is dat zwevende tv-meubels niet in elk huis opgehangen kunnen worden. Niet alle muren kunnen het gewicht aan. Ook kost het wat meer tijd en moeite om een zwevend tv-meubel op te hangen. Hij moet natuurlijk waterpas hangen en mooi aansluiten op de muur. Tot slot kost het wat meer moeite om alle kabels mooi weg te werken.

Bron: kristavdd

Staand tv-meubel

Voordelen
Als je vaak speelt met de indeling van je woonkamer, is het handig om een staand tv-meubel aan te schaffen. Deze kun je namelijk veel makkelijker verplaatsen dan een zwevende. Verder hoef je geen gaten in de muur te boren voor een staand tv-meubel. De muur blijft intact. Tot slot is het eenvoudiger om stopcontacten en kabels weg te werken.

Nadelen
Een nadeel is dat je de ruimte onder het tv-meubel moeilijk schoon kunt houden en dat de hoogte van het tv-meubel en daarmee ook de tv niet aanpasbaar in hoogte zijn (tenzij je een hangende tv hebt).

Bron: kirsten44

 
 
Trends

Dit zijn alle trends van dit moment

geschreven door Maartje
Dit zijn alle trends van dit moment

Sommige trends zijn langer gaande dan de andere. Nu het herfst is zien we weer wat meer warme kleuren, zoals terracotta en bruintinten. Daarnaast is de teddy stof erbij gekomen. Heerlijke zachte items die je kan knuffelen met deze koude dagen. De trend van rotan blijft nog even doorgaan en hetzel...

meer...