Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Woonkamer

Voor- en nadelen van een zwevend en staand tv-meubel

geschreven door Julia
Voor- en nadelen van een zwevend en staand tv-meubel

Als je een tv-meubel gaat kopen moet je verschillende keuzes maken. Je moet het materiaal kiezen, de kleur, de grootte, en ook niet onbelangrijk; ga je voor een staand of zwevend tv-meubel? Om je te helpen bij het maken van deze laatste keuze, heb ik hieronder de voor-en nadelen benoemd.

Zwevend tv-meubel

Voordelen
Er zijn best wat voordelen aan een zwevend tv-meubel. Het eerste voordeel is dat je daarmee zelf bepaald hoe hoog je tv komt. De hoogte van je tv-meubel bepaald ook gelijk hoe hoog je tv komt (als je een staande tv hebt). Daarnaast heb je onder het meubel ruimte, waardoor je er makkelijk schoonmaakt. Tot slot zorgt een zwevend tv-meubel ervoor dat je woonkamer ruimer oogt omdat er meer van de vloer te zien is.

Nadelen
Een nadeel is dat zwevende tv-meubels niet in elk huis opgehangen kunnen worden. Niet alle muren kunnen het gewicht aan. Ook kost het wat meer tijd en moeite om een zwevend tv-meubel op te hangen. Hij moet natuurlijk waterpas hangen en mooi aansluiten op de muur. Tot slot kost het wat meer moeite om alle kabels mooi weg te werken.

Bron: kristavdd

Staand tv-meubel

Voordelen
Als je vaak speelt met de indeling van je woonkamer, is het handig om een staand tv-meubel aan te schaffen. Deze kun je namelijk veel makkelijker verplaatsen dan een zwevende. Verder hoef je geen gaten in de muur te boren voor een staand tv-meubel. De muur blijft intact. Tot slot is het eenvoudiger om stopcontacten en kabels weg te werken.

Nadelen
Een nadeel is dat je de ruimte onder het tv-meubel moeilijk schoon kunt houden en dat de hoogte van het tv-meubel en daarmee ook de tv niet aanpasbaar in hoogte zijn (tenzij je een hangende tv hebt).

Bron: kirsten44

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...