Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Voorjaarstrend: combineer warm met pastel

geschreven door Lynn
Voorjaarstrend: combineer warm met pastel

Heldere pastel tinten zijn perfect voor aankomend voorjaarsseizoen. Zo waait er weer een fris en speels windje door jouw huis heen. Bijna elke kleur heeft wel een pastelbroertje of zusje. Dus het kan nog best een lastige klus zijn om de juiste te kiezen. Ook kan teveel pastel zorgen voor een flets effect. Daarom combineren we warme kleuren met pastel voor wat meer pit in het palet. Benieuwt hoe je dit doet? Lees dan snel verder!

Pastelkleuren combineren

Pastelkleuren als lila, geel, groen en roze geven je een instant zomergevoel. Dat is ook de reden dat we ze elk jaar in de lente weer terugzien komen. Pasteltinten zijn de lichte varianten van primaire en secundaire kleuren. Je krijgt een pasteltint door simpelweg een kleur te mixen met veel wit pigment. Het leuke is dat iedere kleur gemengd kan worden tot een pasteltint, dus ook jouw favoriet! Om pasteltinten samen te matchen kun je het beste gebruikmaken van een combinatie van warm en koel pastel.

Warme pasteltinten:
- Aquamarijn
- Pistache
- Citroengeel
- Vanille
- Peach
- Abrikoos
Koele pasteltinten:
- Lichtroze
- Lila
- Hemelsblauw
- Ijsblauw
- Lichtgroen
- Mintgroen

warme-en-koele-pasteltintenBron: HomeDeco

Welke warme kleuren staan mooi?

Om het kleurenpalet wat meer pit te geven kun je deze pastellen combineren met tegenhangers. Denk hierbij aan terracotta, beige, bruin, roestrood of antraciet. Door de combinatie van licht en donker krijg je meer diepte in je interieur. Deze warme kleuren kun je als basis gebruiken op de muur. Maar je kan er ook voor kiezen om de basis pastel te houden en in meubels en accessoires te werken met tegenhangers. Hierdoor komt pastel in ieder interieur tot zijn recht.

eetkamer-warm-met-pastelstoelBron: Casa_color via HomeDeco Binnenkijken




 

lila-kast-met-koele-kleurenBron: Bijmargrietinhuis via HomeDeco Binnenkijken

Pastel op de muur

Wanneer je huis wel toe is aan een frisse make-over, verf je gewoon een leuk pasteltintje op de muur. Helemaal als de muur eerst wit was geeft dit een wereld van verschil. De kleur is licht maar geeft toch veel sfeer aan de kamer. Het is ook leuk om de deur in een andere pasteltint te verven. Wat dacht je van een abrikoos kleur muur met een lichtgroene deur? Zo kun je eindeloos spelen met deze zachte kleuren.

peach-kleur-muur-cognac-bankBron: Irma_van_69 via HomeDeco Binnenkijken




 

peach-muur-met-ijsblauwe-kastBron: Irma_van_69 via HomeDeco Binnenkijken

Mix en match met accessoires

Als je thuis al een goede basis hebt wil je die misschien niet veranderen. Dan is het richting het voorjaar wel leuk om pasteltinten op andere manieren in huis te halen. Dit kan heel voorzichtig met een pastelkleurige vaas, kaars of sierkussentje. Voor een wat groter effect ga je aan de slag met wanddecoratie, een poef of een paar pastelkleurige eetkamerstoelen. Laat de lentekriebels maar komen!

bureau-kamer-met-pastel-accessoiresBron: Huisvanklaasje via HomeDeco Binnenkijken




 

lila-kast-met-vazenBron: Bijmargrietinhuis via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Voorjaarstip: maak je balkon klaar voor een nieuw seizoen
- Haal het voorjaar in huis met deze vroegbloeiers
- Deze planten zijn het meest geschikt voor de lente

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...