Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

Wat je moet weten vóór je gaat verbouwen

geschreven door Tessa
Wat je moet weten vóór je gaat verbouwen

Verhuizen en verbouwen zijn doorgaans positieve stappen. Het geeft je de mogelijkheid om een nieuwe start te maken en fris te beginnen. Toch is het volgens psychologen een van de meest stressvolle gebeurtenissen in ons leven. Heb jij binnenkort een verbouwing op de planning staan? Met deze tips kun je de stress beperken!

Gele velvet bank woonkamer roze accenten Bron: Casaleander

1. Voorbereiding is het halve werk
De verrichte klussen aan je huis hebben vaak een hoop impact op je leefomgeving en daarbij je dagelijkse bezigheden. Zo kan het bij het verbouwen van de keuken voorkomen dat je deze tijdelijk niet kunt gebruiken. Houd hier rekening mee en bedenk tijdig waar je in die tijd je eten zal gaan klaarmaken. Schaf bijvoorbeeld alvast een campingkookstelletje aan en voorkom stress op het laatste moment.

Niets is vervelender dan op het laatste moment nog te moeten kiezen tussen een rond of recht bad, of te moeten bepalen of je gaat voor een donkere of lichte vloer. Zorg er hierbij ook voor dat je op tijd begint. Laat je inspireren op Pinterest, kijk binnen bij anderen en schrijf je favoriete ideeën op. Maak een mood board en neem die mee naar je eerstvolgende bezoek aan de bouwmarkt. Wedden dat je zo je keuzes veel makkelijker kunt maken! Door je goed voor te bereiden zul je je planning makkelijker kunnen volgen en voorkom je dat je meer geld uitgeeft dan je van tevoren had bedacht.

Slaapkamer neutrale kleuren Bron: fenjainterieur

2. Afspraak is afspraak
Het is belangrijk om je bij een verbouwing of verhuizing vast te houden aan gemaakte afspraken en deze zwart op wit vast te leggen. Houd hierbij ook rekening met dingen die fout kunnen gaan. Hebben de stukadoors jouw tuinhekje per ongeluk kapot gemaakt? Zorg er dan voor dat jullie duidelijke afspraken hebben over wie in zulke gevallen de kosten betaalt. Ben je het niet eens met de plannen van de loodgieter, elektricien of stukadoor? Wijs ze hier dan op en laat het ze aanpassen. Tenzij er een beter alternatief is natuurlijk.

Eetkamer licht en fris Bron: Another Ballroom

3. Loslaten
Hoewel de meeste bouwprofessionals over het algemeen aardig goed kunnen inschatten hoelang een klus gaat duren, kunnen er altijd tegenvallers bij komen kijken. Belangrijk hierbij is om niet volledig in paniek te raken, maar flexibel te blijven. Probeer mee te werken en denken om samen slimme oplossingen te vinden.

Steek jij graag zélf de handen uit de mouwen? Probeer dan toch jouw eigen inbreng te beperken tot een paar klussen waarvan je vrij zeker weet dat je ze goed zelf uit kunt voeren. Want zelf klussen kan veel stress en frustratie met zich meebrengen. Bespaar geld op de simpele klussen, maar laat de lastigere opgaven over aan de experts.

Ook wanneer het aankomt op de planning en het budget is het van belang om los te laten. Een precies uitgemeten verbouwing of verhuizing is in theorie namelijk heel mooi, maar in praktijk vaak onrealistisch. Houd hierom altijd een beetje marge in je planning en in je budget (zo'n 5 tot 10%) voor onverwachte uitgaven of vertragingen.

werkplek met uitzicht Bron: Dwell

4. Bakje koffie?
Hoewel het goed is om de vakmannen regelmatig te controleren wordt het werk er niet veel beter van wanneer er iemand constant op hun vingers staat te kijken. Geef ze de ruimte om het beste resultaat te leveren. Maak de betreffende werkplekken leeg en breng ze zo nu en dan een kopje koffie met wat lekkers erbij. Dit waarderen de meeste bouwvakkers erg en het bezorgt jou een mooi moment om even te peilen hoe het er aan toe gaat.

groene keuken Bron: Reform

5. Verwen jezelf
Omdat een verbouwing nogal wat stress kan opleveren, is het belangrijk zo nu en dan extra lief te zijn voor jezelf. Ga een dagje naar de spa (met excuus dat de badkamer nu niet ter beschikking is). Of kom tot rust met een heerlijke wandeling over het strand of door het bos. Zo geef je jezelf voldoende energie voor een ontspannen verbouwing.

Botanische werplek Bron: Margo Hupert

Zie ook:
-Zo kies je een kleurenpalet voor jouw interieur
-Budget styling tips voor een nieuwe look in huis
-Zo creëer je je eigen (budget) home office!

 
 
Accessoires

Grappigste cadeaus om aan jouw vriend of vriendin te geven

geschreven door charlottekras
Grappigste cadeaus om aan jouw vriend of vriendin te geven

Jouw vriend of vriendin is weer bijna jarig, maar wat moet je nu weer aan hem of haar geven? Ik heb voor jullie wat grappige cadeaus op een rijtje gezet om dit jaar eens origineel te zijn! Bron hoofdfoto: Meira_athome_ via HomeDeco Binnenkijken Zie ook: ga('send', 'event', 'Blogpost', 'More about...

meer...