Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Inspiratie

Wow! Wist je dat je interieur invloed heeft op je humeur?

geschreven door Rosa
Wow! Wist je dat je interieur invloed heeft op je humeur?

Veel verschillende factoren hebben invloed op ons humeur. Zo willen we iedere nacht voldoende slaap hebben, krijgen we automatisch een lach op ons gezicht als het zonnetje begint te schijnen en hebben we juist de neiging om chagrijnig te worden als we lang in de file staan. Superlogisch natuurlijk. Maar, wist je ook dat jouw interieur een enorme impact heeft op je gemoedstoestand? Veel meer dan je misschien zou denken.

Ergens is dit ook wel logisch. Je brengt immers veel tijd in huis door en het is het eerste en laatste wat je op een dag ziet. Wil jij je humeur op een positieve manier beïnvloeden op basis van jouw interieur? Lees dan onderstaande tips goed door.

invloed interieur op humeurBron: Binnenkijken bij interieur_huisjekant

Tip 1: natuurlijk licht

Licht toelaten in huis is superbelangrijk voor je humeur! Denk maar eens na, als je een hele dag in een ruimte zonder ramen zit, kom je er een stuk vermoeider en chagrijniger uit dan wanneer je voldoende natuurlijk licht hebt gezien. Neem dus afscheid van die veel te zware en donkere gordijnen in de leefruimtes. Kies in plaats daarvan juist voor lichtdoorlatende varianten óf laat overdag de gordijnen helemaal achterwege.

invloed interieur op humeurBron: Binnenkijken bij lisanne8

Tip 2: gebruik kleur

Zoals wij al vaker hebben beschreven, heeft kleur invloed op de gemoedstoestand. Zo straalt blauw rust en kalmte uit en is het bewezen dat je van de kleur geel een humeurboost krijgt! Toch kan ik me voorstellen dat niet iedereen op een gekleurd interieur zit te wachten. Voeg dan her en der wat kleur toe door middel van accessoires of subtiele kleurvlakken in huis. Hiervoor hoef je natuurlijk niet de meest felle/opvallende tint te kiezen. Dat kan natuurlijk ook heel subtiel.

invloed interieur op humeurBron: Binnenkijken bij marjoleinbouhuijzen

Tip 3: planten en bloemen

Natuurlijk (zon)licht is niet de enige happy-maker. De natuur naar binnen halen is sowieso een goed idee. Het liefst in de vorm van planten en bloemen! De vrolijke kleuren zorgen er automatisch voor dat jij ook wat vrolijker wordt.

invloed interieur op humeurBron: Binnenkijken bij Natasja_buijs

Tip 4: ruim op

Deze tip zagen we natuurlijk al van ver aankomen. Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd. Dus hup, trek er eventjes voor uit en ruim je hele huis op! Gooi onnodige troepjes weg, orden je papierwerk (en ruim direct op!), groepeer je accessoires zodat je niet overal iets hebt staan en haal er even een flink sopje doorheen. Dit is een flinke klus maar daarna zal je je direct beter en vrolijker voelen. Probeer het ook bij te houden. Ruim papierwerk direct op, bedenk een vaste plaats voor de sleutels en gooi iedere keer iets weg als je iets nieuws koopt.

invloed interieur op humeurBron: Binnenkijken bij noordenzoet

Zie ook:
-Binnenkijken in een Zweeds huis met karakter
-Klopt er iets niet in je slaapkamer? Deze 6 dingen kunnen de oorzaak zijn
-Dit zijn de leukste interieurs met droogbloemen uit de Binnenkijkers

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...