Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

Zo behoud je de hygge-lifestyle in de lente

geschreven door Rosa
Zo behoud je de hygge-lifestyle in de lente

Een van de populairste trends van het moment is toch wel Hygge. Dit is een Deense lifestyle waarbij het vooral om comfort, knusheid en dat je geniet van de simpele dingen zónder technologie. Denk hierbij aan lekker wegkruipen onder een warm plaid op de bank met een hete kop thee erbij, terwijl de kaarsjes branden en je een goed boek leest. Of lekker tafelen met vrienden. Het knusse, gezellige, dat is waar het bij Hygge om gaat.

De meeste tips om Hygge toe te passen, zijn gericht op de winter. Maar eigenlijk is Hygge een lifestyle die je je hele leven kunt vasthouden. Het belangrijkste hierbij is om te beseffen dat Hygge draait om het gevoel dat je er van krijgt, niet zozeer de spullen die je hebt. Een warme plaid is inderdaad erg Hyggeling, maar het gaat meer om het gevoel wat je van de plaid krijgt. Met deze 5 tips kun je het gevoel dat je van Hygge krijgt langer vasthouden en een lifestyle vol vreugde, liefde en knusheid creëren.

1. Gooi de gordijnen open

Laat het licht naar binnen! Gooi de gordijnen, ramen en deuren open. Je kent vast de heerlijke geur van de lente die in de lucht hangt. De eerste zonnestralen die je huis betreden. Ik hoor het de laatste tijd veel om me heen: 'Wat ruikt het lekker buiten hé?' of 'Oh wat heerlijk, die zonnestralen!'. Waarom zou je dit fijne gevoel niet in huis halen? Dus open met die ramen en deuren, laat de warmte van de zon én de heerlijke buitengeur naar binnen.


Bron: Parisapartment

2. Ruim op

Ja we weten het, deze tip is voor de hand liggend. Toch gebeurt het te vaak dat er veel kleine rommeltjes blijven liggen. Eén van de grootste irritaties in het huishouden, is dat het rommelig is. Ruim daarom al je spullen direct op, zo kan je je er ook niet aan irriteren. Plan daarnaast een dagje in om je interieur uit te zoeken. Gooi of geef de spullen weg waar jij geen plezier meer van hebt en neem de tijd om eindelijk eens die rommelkamer/rommella aan te pakken. Je voelt je hierna gegarandeerd ontzettend goed en je bent meteen een stuk rustiger in je lichaam omdat je bron van irritatie weg is.


Bron: The every girl

3. Haal buiten naar binnen

Deze periode van het jaar is qua weer nog erg onvoorspelbaar. Je kunt er niet vanuit gaan dat je altijd de ramen en deuren open kunt hebben. Soms is het hier simpelweg buiten nog te koud voor. Haal dan de natuur naar binnen toe. Zet verse, gekleurde bloemen in huis. Een veldboeket doet het altijd goed! Daarnaast kun je lekker losgaan met kamerplanten. Gegarandeerd dat je hier een fijn gevoel van krijgt.


Bron: Lactovie

4. Blijf kaarsen aansteken

Je denkt misschien dat kaarsjes vooral bij de wintermaanden horen, maar waarom zou je deze in het voorjaar niet gewoon blijven branden? Kaarsjes brengen een hoop sfeer in huis. Kies in de lente voor pastelkleurige kaarsen of ga voor geurkaarsen die een frisse geur afgeven. De geuren van vers katoen, bloemen of fruit doen het perfect in het voorjaar. Zo behoud je het Hygge-gevoel zeker.


Bron: Vibeke design

5. Ga naar buiten

De laatste tip is zeker niet de minste. Ga lekker naar buiten toe. Maak een wandeling, drink 's morgens je koffie in het ochtendzonnetje en ga aan de slag in de tuin. Het buitenleven doet iedereen goed. Heb je weinig tijd om rustig van de lente te genieten? Parkeer dan je auto verderop, ga op de fiets naar je werk of parkeer jezelf tijdens het avondeten in de tuin, uiteraard inclusief plaid en vuurkorf. Zo ben je toch even buiten en krijg je dat fijne gevoel mee.

Bron: Style curator

 
 
Trends

Dit zijn de kleuren die we in vele interieur zien

geschreven door Maartje
Dit zijn de kleuren die we in vele interieur zien

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van kleur in huis. Het heeft iets vrolijk en kleuren kunnen ook veel warmte uitstralen. Vaak is er wel een trend gaande wat betreft kleuren, dus ook nu. Kleur brengt sfeer in je interieur. Je kan het op verschillende manieren toevoegen, bijvoorbeeld door een k...

meer...