Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

Zo blijven jouw jute items het langst mooi

geschreven door Rosa
Zo blijven jouw jute items het langst mooi

Heb jij een net nieuw jute meubelstuk of accessoire aangeschaft? Superleuk! Deze natuurlijke stof is niet meer uit het interieurbeeld weg te denken! Toch denken veel mensen (onterecht) dat dit een lastig te onderhouden stof is. Ben jij ook benieuwd hoe je jute items het langst mooi houdt? Lees dan gauw verder.

Vlekken verwijderen uit jute
Jute is van nature een stof die vuil afstoot. Toch kan het gebeuren dat er per ongeluk een vlek op je jute item is gekomen. Geen paniek, dit kan gebeuren en is vaak heel makkelijk op te lossen. Door met een vochtige spons op de vlek te deppen verdwijnt de vlek vaak als sneeuw voor de zon. Mocht dit niet lukken, gebruik dan een beetje zeep of wasmiddel. Een belangrijke tip: ga nooit wrijven op een jute oppervlak. Naast dat je de vlek er dan juist verder inwrijft, is de kans groot dat je de vezels kapot boent of per ongeluk lostrekt.

slaapkamerBron: Theinteriorfanatic

Luchtjes verwijderen uit jute
De allereerste stap in het verwijderen van geurtjes uit jute, is natuurlijk het buitenhangen van het item. Laat het een paar uur luchten. Let er wel op dat je dit niet in de directe zon doet, daardoor kan het jute gaan verbleken of uitdrogen. Uitgedroogd jute kan broos worden en daardoor breken. Mocht er nog steeds een nare lucht in je jute items hangen, ga dan verder met de volgende stap.

Gooi wat soda over het jute vloerkleed. Leg het vloerkleed of andere woonitem op een vlak oppervlak zoals de vloer. Strooi soda over het hele oppervlak en laat dit twee tot vier dagen intrekken. Vervolgens kun je met een stofzuiger alle soda opzuigen. Mochten de geurtjes nu nog niet verdwenen zijn, dan kun je de stap herhalen en de soda langer in laten trekken. Mocht dit nog niet lukken, dan kun je overgaan op een andere stap.

Mocht je alles al geprobeerd hebben, dan kun je aan de slag gaan met azijn. Meng hiervoor vier delen koud water met één deel witte gedistilleerde azijn. Laat het woonitem hier maximaal vijf minuten in weken. Azijn kan vieze geurtjes neutraliseren en de kleur van jute verhelderen. Gebruik alleen nooit onverdunde azijn. Dit kan jute beschadigen. Combineer azijn ook nooit met soda. Deze twee ingrediënten kunnen samen voor een chemische reactie zorgen waardoor je juist schade aanbrengt aan je mooie jute item.

JuteBron: Urban Nature Culture

Zie ook:
- 20x trendy ronde vloerkleden
- 8x prachtige interieurs met jute vloerkleden
- Binnenkijken: Spaans terras met natuurlijke materialen en rustige tinten

 
 
Shop the look

Shop the look: chic en tijdloos appartement

geschreven door Julia
Shop the look: chic en tijdloos appartement

Dit prachtige appartement bevindt zich in Zweden. Het gebouw stamt uit 1910, waardoor je een aantal mooie klassieke elementen terugziet. Zo zie je bijvoorbeeld in elke ruimte een kroonlijst bij het plafond. Met witte wanden en een lichte houten vloer is er een lichte basis gecreëerd. Behalve in d...

meer...