Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Kerst

Zo bouw je een gezellig miniatuur kerstdorp

geschreven door Maartje
Zo bouw je een gezellig miniatuur kerstdorp

Dit jaar kunnen en mogen we helemaal uitpakken met kerst. Hoe gezellig is een miniatuur kerstdorp? Kerstversiering staat toch wel bekend om veel lichtjes, glanzende materialen en natuurlijk glitters. Met een kerstdorp kan je dit allemaal creëren en je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, want alle huisjes en accessoires kun je los kopen. Met deze handige stappen heb jij binnen no time een gezellig knus kerstdorpje in je huis.

Stap 1: Verschillende huisjes
Er zijn ontzettend veel verschillende huisjes. Als je net begint met het bouwen van een dorpje is het leuk om klein te beginnen en er ieder jaar iets bij te kopen. Koop de eerste keer bijvoorbeeld 5 tot 6 huisjes. Het is leuk om deze huisjes in verschillende formaten en soorten aan te schaffen, bijvoorbeeld een paar huisjes, een winkel en een kerk. Je kunt ook kiezen voor een dorp met thema, bijvoorbeeld een winters dorp of de Efteling, voor dit thema heeft Luville onwijs leuke producten. Kies jouw favoriete thema en verzin er een mooi verhaal omheen. Een ondergrond voor je kerstdorp is handig en staat een stuk leuker dan gewoon op tafel. Een ondergrond kan zijn; een bergachtig landschap, veel sneeuw, mos of een mooie deken. Het handige hiervan is dat je de snoeren kunt wegwerken. Wil je nog wat extra inspiratie voor thema's? Lemax heeft veel verschillende thema's voor de huisjes en poppetjes.

kerstdorpBron: Dickensville

Stap 2: Poppetjes en boompjes
Een dorp zonder mensen en natuur is een spookdorp. Vooral in de kerstperiode draait het om gezelligheid en saamhorigheid. Zet eerst de huisjes neer op de plek waar je ze wilt hebben en daarna de poppetjes en bomen. Zorg ervoor dat je duidelijk een looppad ziet en er afwisseling is tussen poppetjes, bomen, hekken et cetera. Zo ziet het er realistischer uit. Je kunt het dorp nog verder uitbreiden met bijvoorbeeld een bevroren vijver en een rijdende trein met station. Dickensville heeft een leuk een breed assortiment aan verschillende figuren, huisjes en thema's, bijvoorbeeld met de Elfstedentocht.

Stap 3: Verlengsnoeren
Voor het perfecte kerstdorp heb je natuurlijk elektriciteit nodig en daarom een verlengsnoer. De lampjes en geluiden zorgen ervoor dat jouw dorp tot leven komt. Het is handig om voor een verlengsnoer te kiezen waar een aan- en uitknop opzit, zo hoef je niet iedere keer alle stekkers in het stopcontact te doen als je hem aan wilt zetten. Als de lichten aanstaan van het dorp kun je goed zien of het mooi verdeeld is. Je kunt altijd nog even wat verplaatsen natuurlijk.

kerstdorpBron: Luville

Stap 4: Sneeuw en overige decoratie
Last but not least.... sneeuw! Dit hoort natuurlijk wel bij een kerstdorp. Als alles staat zoals jij het wil hebben kun je er als laatste nog wat sneeuw overheen strooien. Plus eventueel nog wat extra decoratie als je iets mist.

Zie ook
- Ben jij stiekem al bezig met kerst? Dit zijn de trends
- De leukste kerst-ornamenten in de vorm van eten & drinken
- De leukste kerst-ornamenten in de vorm van dieren

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...