Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Zo combineer je pasteltinten in je interieur

geschreven door Marie-Louise
Zo combineer je pasteltinten in je interieur

Pasteltinten: lieflijk, zoet en voor safe players? Dat hoeft echt niet per sé altijd als het aan ons ligt. Pasteltinten worden sinds de jaren ’50 graag gezien in menig interieur en geven rust en structuur in huis. Je kunt pasteltinten inderdaad heel romantisch en zoet combineren, maar je kunt ze ook heel smaakvol combineren met wat hardere, natuurlijke kleuren zoals grijs, wit, taupe of zelfs zwart. Deze kleuren zorgen voor wat meer contrast en dit werkt vaak verrassend goed. In dit blog vertellen wij je hoe je ze het beste kunt combineren.

pasteltintenBron: interiorbylin via HomeDeco Binnenkijken

Kleuren combineren
Pasteltinten zijn zowel met rustige kleuren zoals wit, als met felle kleuren prachtig te combineren. Kies je voor een witte basis, dan zorgt het voor een frisse, ruimtelijke sfeer. Wil je een wat stoerder interieur? Ook dat kan zeker met pasteltinten. Je kunt ze goed combineren met tegenhangers, denk aan antraciet, okergeel of roestrood. Op deze manier geef je de pasteltinten een beetje tegengas.

pasteltintenBron: interiorbylin via HomeDeco Binnenkijken

Materialen
Pasteltinten kun je perfect combineren met eindeloos veel materialen. Wil je weer voor een iets stoerder interieur met meer body, ga dan voor wat robuustere materialen zoals leer, staal, hout of baksteen. Kies je voor hout, dan geef je je interieur een meer natuurlijke uitstraling. Ga je voor metaal, zoals goud, dan geef je de ruimte meer glans en luxe. En wat dacht je van beton in combinatie met pastel? Zo creëer je nog meer een samenhang tussen stoer en lieflijk.

pasteltintenBron: monterieur via HomeDeco Binnenkijken

Pastel als eyecatcher of subtiel detail
Pasteltinten kun je subtiel aanbrengen in je huis door details, zoals bijvoorbeeld kussens, plaids of een geverfd nachtkastje. Wil je de pasteltinten toch liever uit je interieur laten springen als een eyecatcher? Dan is het mogelijk om bijvoorbeeld in een wat donkerder interieur een muur schilderen in een felle, pastelkleurige kleur. Of kies eens voor een mintgroene bank. Combinaties te over zoals je ziet!

pasteltintenBron: interiorbylin via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Een kantoor aan huis: zo doe je dat
- Shoppen: stijlvolle bureauaccessoires voor je thuiswerkplek
- Dit zijn ideale bureaulampen voor het thuiswerken tijdens deze donkere dagen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...