Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Zo combineer je warme en koele tinten in je interieur

geschreven door Tessa
Zo combineer je warme en koele tinten in je interieur

Wanneer het op interieur aankomt, is het kiezen van kleur niet zomaar iets. Met de grote hoeveelheid aan opties voor onze inrichting, kan het moeilijk zijn de juiste balans te vinden. Welke kleuren staan nu het mooist bij elkaar én hoe combineer je deze? In deze blog leggen we je uit hoe je warme en koele tinten op een mooie manier in je interieur mixt!

Warme kleuren zijn rood, oranje, geel en vaak bruin (een typische neutrale warme tint). Koele kleuren zijn blauw, groen, paars en vaak grijs (een typische neutrale koele tint). Witte tinten kunnen koel of warm zijn, dit hangt af van welke ondertoon je kiest.

Kleurenwiel
Bron: Woonkamer ideeën

Koele tinten worden over het algemeen geassocieerd met rust. Echter kunnen hele heldere koele tinten, zoals turquoise, een ruimte ook energie en levendigheid laten uitstralen. Te veel koele kleuren in een ruimte laten de ruimte ongezellig en onvriendelijk aanvoelen. In zulke gevallen heeft een ruimte vaak slechts enkele warm-getinte accenten nodig om de balans terug te vinden. In ruimtes met te veel warme tinten gebeurt ongeveer hetzelfde. Deze voelen dan gesloten en saai aan.

Het werkt dan ook het beste wanneer je een mix van warme en koele tinten in een ruimte aanbrengt. Wanneer je een voorkeur hebt voor warme of koele kleuren is dit helemaal oké. Wees er dan alleen wel zeker van dat je een aantal items in tegenovergestelde tinten toevoegt. Hieronder zie je een mooi voorbeeld hiervan. Een basis van koele lichtgrijze tinten gemixt met warm-getinte items. De warme houten salontafels staan fantastisch bij de koele lichtgrijze bank en muur!

Woonkamer koele grijstinten warme accenten Bron: Coco Lapine Design

Details aan meubelstukken en interieuraccessoires kunnen ook een warme of koele toon hebben. Bijvoorbeeld een gouden rand langs een spiegel. In de foto hieronder zie je hoeveel warmte deze aan de koele badkamer geeft. Ook in details kun je dus goed met koele en warme tinten spelen en de juiste balans creëren.

badkamer gouden spiegels Bron: My Domaine

Om je een eindje op weg te helpen hebben we deze inspiratiefoto's voor je verzameld. In alle interieurs zie je een mooie combinatie van warme en koele tinten terugkomen. Kan jij de warme van de koele tinten onderscheiden? Scroll gauw verder!

Slaapkamer grijs en beige Bron: My Scandinavian Home

keuken turquoise goud Bron: Devol Kitchens via Sf Girl

Woonkamer koele zwart wit tinten warme beige gouden tinten Bron: My Domaine

Woonkamer koele grijstinten warme roze accenten Bron: Elle Decoration

Zie ook:
-Inspiratie: 5 slaapkamers waarbij warme en koele kleuren gecombineerd zijn
-Cool! Dit interieur is koel & warm tegelijk
-Color crush: grijs met roze

Tuin

Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

geschreven door Gabrielle
Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

Lente is de perfecte tijd om samen met je kinderen de tuin in te gaan en ze te laten zien dat tuinieren wel leuk kan zijn. Tuinieren met kinderen is niet alleen leuk en verrijkend, het is ook een geweldige manier om ze te leren over de natuur, verantwoordelijkheid en het bela...

meer...