Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Zo creëer je één geheel in huis

geschreven door Maartje
Zo creëer je één geheel in huis

Is jouw huis ook een ratjetoe aan stijlen en spullen? Weet je niet hoe je hier één geheel van moet maken? Het lijkt heel lastig maar toch is het makkelijker dan je misschien denkt. Wij helpen je hier natuurlijk een handje bij door wat tips te delen. Op deze manier heb jij straks één geheel in huis, dit betekend ook meer orde en rust.

een geheelBron: meira_athome_ via HomeDeco Binnenkijken

Ontdek je stijl
Voor je gaat beginnen is het belangrijk om te achterhalen wat nou echt jouw stijl is. Kijk eens om je heen in huis. Welke stijl(en) zie je veel terugkomen? Misschien heb je wel helemaal geen stijl of wil je iets anders. Ga dan eens wat inspiratie opdoen. Kijk bijvoorbeeld naar de foto's uit onze Binnenkijkers. Sla op wat je leuk vindt en maak hier bijvoorbeeld een moodboard van. Op deze manier krijg je een goed overzicht van jouw stijl.

Meubels
Om één geheel te creëren betekend het niet dat al jouw meubels precies hetzelfde moeten zijn. Deze fout wordt vaak gemaakt. Houd jij bijvoorbeeld van industrieel en maak je veel gebruik van staal? Niet ieder onderstel hoeft van staal te zijn. Speel een beetje met verschillende materialen en vormen in je interieur.

een geheelBron: huisjeophetplein via HomeDeco Binnenkijken

Kleuren
Kies maximaal drie kleuren die jij terug wilt laten komen in je huis. Laatst is er al geschreven over hoe je een kleurenpalet kunt maken. Hierbij werd de 60-30-10 regel benoemd. De hoofdkleur gebruik je voor 60%, de andere twee zijn accentkleuren. Het gebruik van kleuren is de verbindende factor in je huis. Laat kleuren terugkomen zodat je meer een samenhangend geheel creëert. Dit kun je doen door muren te schilderen, kleurgebruik in meubels of in accessoires. Kies drie kleuren die bij elkaar passen en die je overal kunt gebruiken.

Materialen
Materialen zorgen samen met de kleuren voor een groot deel de stijl van jouw interieur. Mix en match met materialen, maar kies er niet te veel. Door gebruik te maken van teveel verschillende materialen oogt het alsnog rommelig en onrustig. Kies bijvoorbeeld voor hout, staal en leer als belangrijkste materialen. Deze materialen zorgen voor een natuurlijke, stoere en rustige uitstraling. Let erop met hout dat je niet teveel verschillende soorten hout combineert met elkaar. Je kunt natuurlijk het geheel afmaken met accessoires in andere materialen. Denk bijvoorbeeld aan linnen sierkussens.

een geheelBron: wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Binnenkijken in het kleurrijke huis van een_huisje_in_dordt
- Dit zijn de leukste wasruimtes uit onze Binnenkijkers
- Binnenkijken in het stijlvolle interieur van INTERIORBYLEE

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...